Valioliiga lähestyy loppuaan kun jäljellä on viimeiset kolme pelikierrosta. Tässä tekstissä käsitellään peliviikkoa 35, Manchester Cityn loukkaantumisia, Liverpoolin romahdusta, kapteeniutta, toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Peliviikko 35

Newcastle voitti Sheffield Unitedin kotonaan 5-1, kun Alexander Isak osui kahdesti ja Anthony Gordon syötti kaksi maalia. Manchester City voitti Nottingham Forestin 2-0, kun Kevin De Bruyne syötti joukkueensa molemmat maalit ja Erling Haaland palasi kentälle iskien maalin.

Manchester City – loukkaantumiset ja vaihtoehdot

Manchester Cityn 2-0-voittoa varjosti maalivahti Edersonin loukkaantuminen. Brasilialaisen loukkaantuminen on kuitenkin pelättyä lievempi, ja joidenkin arvioiden mukaan Ederson voi olla pelikunnossa jo peliviikolla 37.

Tämä taas asettaa riskin Stefan Ortegan hankinnalle, sillä saksalainen ei pelaa välttämättä yhtä ottelua enempää. Vaihtoehtona Edersonille ovat Guglielmo Vicario sekä André Onana, jotka molemmat pelaavat kaksi ottelua seuraavalla peliviikolla.

Phil Foden ei ollut Cityn kokoonpanossa, minkä Pep Guardiola selitti ottelun jälkeen sairastumisella. Kaiken järjen mukaan Fodenin pitäisi siis aloittaa tai olla ainakin pelikuntoinen tulevassa ottelussa Wolvesia vastaan. Haalandin paluun myötä norjalainen on suosittu valinta kapteeniksi kotiottelussa Wolvesia vastaan.

Liverpoolin romahdus

Liverpool pelasi oman ottelunsa tasan 2-2 West Hamia vastaan, ja tuloksen myötä joukkueen mestaruushaaveet ovat käytännössä ohitse. Wild Card -pelimerkin jälkeen yhä useampi managereista jätti Mohamed Salahin ulos joukkueestaan johtuen Liveerpoolin tehottomuudesta ja Salahin märästä ruudista.

Salah tullaan mahdollisesti näkemään viimeistä kertaa Liverpoolin paidassa kauden päätöskierroksella, kun Liverpool kohtaa Wolvesin. Liverpoolin laskun myötä joukkueen muutkin pelaajat vaikuttavat vähemmän kiinnostavilta, eikä Liverpoolia tulla todennäköisesti näkemään joukkueissa ennen kauden viimeistä ottelua.

Kapteeni

Pelikuntoon palanneella Erling Haalandilla on peliviikon korkein pisteodottama 7,5 pisteellä. Manchester City kohtaa Wolvesin, eikä Cityn odoteta kompastuvan mestaruustaistelussa. Toisena vaihtoehtona on Arsenalin Bukayo Saka, jonka pisteodottama on 7,1. Arsenal palasi voittokantaan viime viikolla voittaessaan Tottenhamin 2-3, ja voittokulun uskotaan jatkuvan Bournemouthin kustannuksella.

Joukkueen pärjääminen

Tekstiä kirjoitettaessa Tottenham ja Chelsea eivät ole pelanneet omaa rästiotteluaan, joten joukkueen lopullinen sijoitus ei ole vielä selvillä. Kuitenkin ennen ottelua joukkueen pistesaldo on 46 keskiarvon ollessa 42 pistettä, mikä tarkoittaa toimituksen joukkueelle punaista nuolta.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue lähtee peliviikkoon 36 yllä olevalla joukkueella. Joukkue ei käytä ilmaista vaihtotapahtumaansa. Edersonista odotetaan lisätietoa, mutta sitä ennen brasilialainen odottaa seuraavaa peliviikkoa penkillä. Kapteeninnauhan saa käteensä Erling Haaland.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS