Paul Scholes on yksi Manchester Unitedin suurimmista seuralegendoista.

Scholes pelasi Manchester Unitedin edustusjoukkueessa yli 18 vuoden aikana yhteensä 713 ottelua ja voitti muun muassa 11 kertaa Valioliigan mestaruuden.

Scholes, 49, käväisi The Overlapin vieraana ja otti kantaa siihen, kuka on huonoin jalkapalloilija, kenet hän on nähnyt Manchester Unitedissa. Englannin A-maajoukkueessakin 66 ottelua pelannut Scholes yllätti vastauksellaan. Katse kääntyi tolppien väliin.

– Oli selvää, että Peter Schmeichelin korvaaminen ei olisi helppoa. Fabian Barthez oli todella hyvä, mutta katseeni kääntyy ennemmin Massimo Taibiin ja Mark Bosnichiin. Mielestäni Bosnich oli hyvä maalivahti Aston Villassa. Sitten hän tuli joukkueeseemme ja oli niin epäammattimainen. Totta puhuen se oli naurettavaa. Yleensä vetoharjoitukset kestävät noin 15-20 minuuttia, mutta kolmen vedon jälkeen Bosnich oli jo lopen uupunut.

– En koskaan ymmärtänyt, ettei hän osannut laukoa palloa. En ollut koskaan nähnyt mitään samanlaista. Pelasimme kauden avausottelussa Evertonia vastaan vieraskentällä, eikä Bosnichin maalipotkut kantaneet edes puoleen kenttään. Se oli vielä tuuleton päivä. Sitten katsot hänen jalkoja… kengänkoko oli 49. Hän potki vain kenttää, eikä palloa. Olin pettynyt.

Bosnich torjui Manchester Unitedin ykkösvahtina kaudella 1999-2000 ja oli juhlimassa Valioliigan voittoa. Bosnich pelasi 38 ottelua edustusjoukkueen tolppien välissä.

LUE MYÖS