Manchester United luottaa siihen, että se noudattaa Valioliigan ja UEFA:n taloussääntöjä, vaikka sen viimeisin tilinpäätös oli 113,2 miljoonaa puntaa tappiollinen, kertoo Guardian.

Kyseessä on viides peräkkäinen vuosi, kun United on tehnyt tappiota.

Valioliigan kannattavuus- ja kestävyyssäännöt (PSR) sallivat 105 miljoonan punnan tappion kolmen vuoden aikana. United teki kaudella 2021-22 tappiota 115,5 miljoonaa puntaa ja toissa kaudella 42,1 miljoonaa puntaa.

PSR-säännöissä sallitaan tietyt vähennykset liittyen muun muassa infrastruktuuriin, akatemiaan ja naisten joukkueeseen tehtyihin investointeihin.

Manchester United saavutti seurahistorian ennätykselliset 661,8 miljoonan punnan tulot 30. kesäkuuta päättyneellä tilikaudella. Seura on myös ryhtynyt useisiin säästötoimenpiteisiin, joista johtoporras toivoo 40-45 miljoonan punnan säästöjä vuodessa.

Heinäkuussa United ilmoitti suunnitelmista irtisanoa 250 työntekijää osana Sir Jim Ratcliffen johtamaa rakenneuudistusta. Brittimiljadööri osti joulukuussa 25 prosentin osuuden Unitedista ja johtaa nyt seuran jalkapallotoimintaa.

Ratcliffe on sitoutunut sijoittamaan 229 miljoonaa puntaa Unitediin kalenterivuoden loppuun mennessä, ja on jo maksanut kaksi kolmasosaa tästä summasta. Carringtonin harjoituskentän 50 miljoonan punnan saneeraussuunnitelmat on aloitettu.

Viime kaudella Evertonia ja Nottingham Forestia rangaistiin pistevähennyksillä PSR-sääntöjen rikkomisesta.

LUE MYÖS:

Kieran Maguire

@KieranMaguire
Since Manchester United was acquired in 2005 the Club has made cumulative pre-tax losses of £483m and paid net interest costs on loans of £969 million.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS