Chelsean toppari Wesley Fofana sanoo, että joukkue piti Enzo Fernándezin kanssa valistavan palaverin tämän ajauduttua kesällä rasismikohuun.

Argentiinalainen Fernández, 23, julkaisi kesällä sosiaalisessa mediassa videon, jossa hän ja osa maajoukkuekavereistaan lauloivat kyseenalaista laulua voitettuaan Copa Américan.

Laulu on alun perin lähtöisin Argentiinan kannattajilta, ja siinä pilkataan Ranskan tummaihoisten pelaajien taustoja. Videon tultua julki Ranskan jalkapalloliitto kuvaili sitä ”rasistiseksi ja syrjiväksi” ja ilmoitti valittavansa siitä FIFA:lle.

Chelsean edustusjoukkueessa on monta ranskalaista pelaajaa, joilla on sukujuuria Afrikassa. Yksi heistä on juurikin 23-vuotias Fofana, joka kuvaili aiemmin Fernandézin ja muiden argentiinalaispelaajien toimintaa ”estottomaksi rasismiksi”.

Tapahtuneen jälkeen osa Fernándezin joukkuekavereista lopetti hänen seuraamisensa sosiaalisessa mediassa, mutta argentiinalaistähti on palannut takaisin Chelsean toimintaan. Fernández on ollut tällä kaudella avauksessa lähes jokaisessa pelissä, ja hänet on myös nostettu Chelsean kapteenistoon.

Fofanan mukaan Fernándezille tehtiin selväksi, miksi argentiinalaisten laulu loukkasi Chelsean ranskalaispelaajia.

– Se selvitettiin erittäin hyvällä tavalla. Hän tuli takaisin, ja kävimme keskustelun seuran ja managerin kanssa. Selitimme, miksi otimme sen huonosti, koska oli tärkeää, että hän ymmärsi, miksi se ei ollut hyvä asia hänen kannaltaan ja miksi me suhtauduimme siihen niin, kertoi Fofana Free Footin haastattelussa.

– Ymmärsimme hänen puheestaan, että hän ei ymmärtänyt, että se olisi voinut loukata meitä. Hän ei ymmärtänyt, että se oli jotain vakavaa.

– Parasta on valistaa häntä, jotta hän ymmärtäisi, että tietyt asiat ovat tietyissä maissa ehkä hyväksyttäviä, mutta toisissa maissa se on hyvin vakavaa ja siitä voidaan lain mukaan rangaista.

– Uskon, että hän ymmärsi, ja nyt me menemme eteenpäin. Olemme joukkue, ja hän on loistava pelaaja. Hän on esimerkki, joten toivon, että hän toimii oikealla tavalla esimerkkinä kaikille.

LUE MYÖS