Newcastlen päävalmentaja Eddie Howe puolustaa tekemiään hankintoja, jotka seuran uusi urheilutoimenjohtaja Paul Mitchell kyseenalaisti hiljattain.

Mitchell myönsi syyskuun alussa Telegraphin haastattelussa, että Newcastle ei saanut kesän siirtoikkunassa kaikkea haluamaansa – muun muassa Crystal Palacen topparia Marc Guéhia.

Samaan hengenvetoon hän kyseenalaisti, onko Newcastle menneinä vuosina käyttänyt liikaa rahaa pelaajahankintoihin seuran siirryttyä Saudi-Arabian julkisen investointirahaston omistukseen.

– Kun tarkastellaan pelaajia, jotka olemme hankkineet – ja olemme hankkineet joitakin todella hyviä pelaajia – voisimmeko sanoa, että jotkut näistä pelaajista maksoivat mahdollisesti enemmän kuin heidän olisi pitänyt maksaa markkinoilla nykyisessä tilanteessa? Siitä voisi varmaan väitellä ja keskustella, sanoi Mitchell.

Uuden urheilutoimenjohtajan saavuttua Howella on ollut pienempi sanavalta Newcastlen hankinnoista. Aiemmin hän oli osa työryhmää, johon kuuluivat Mitchellin edeltäjä Dan Ashworth sekä rekrytointipäällikkö Steve Nickson ja hänen avustajansa Andy Howe.

Athleticin mukaan Howe ja Mitchell eivät ole keskustelleet urheilutoimenjohtajan antaman haastattelun jälkeen, eivätkä he ole käyneet läpi strategiaansa talven siirtomarkkinoille.

Howelta kysyttiin mielipidettä Mitchellin kommentteihin, ja päävalmentaja vastasi puolustumalla aiempia hankintojaan.

– On hyvin helppoa katsoa taaksepäin mitä tahansa siirtoikkunaa ja arvioida pelaajia, jotka olet hankkinut kolme vuotta sitten. Mutta on palattava niihin hetkiin, kun olimme putoamaisillaan ja yritimme värvätä pelaajia. Se ei ole helppoa.

– Rekrytointia ei tehdä vain lyhyellä aikavälillä, vaan pitkällä aikavälillä. Kun katsoo taaksepäin, se työ oli hyvää. Tavoitteenamme oli pysyä liigassa, joten en aio arvostella jokaista hankintaa, mutta olen hyvin, hyvin ylpeä tekemästämme työstä ja pelaajista, jotka meillä on nyt niiden siirtoikkunoiden perintönä.

– Olen sanonut koko ajan, että en halua tehdä tästä vanhan ja uuden rakenteen välistä asiaa, mutta minulla oli tietysti valtava sana niistä hankinnoista ja otin vastuun niistä kaikista. Olivat ne hyviä tai huonoja, otan vastuun siitä, koska viime kädessä olin aina lopullinen päätöksentekijä näissä sopimuksissa, ja olin hyvin ylpeä siitä, että hankin nämä pelaajat.

Howelta kysyttiin brittimediassa esiintyneestä otsikosta, jonka mukaan Newcastlessa vallitsee ”sisällissota”.

– Ei todellakaan, minun kokemukseni mukaan.

LUE MYÖS