Valioliiga palaa neljännen peliviikon merkeissä maajoukkuetauolta. Tässä tekstissä käsitellään loukkaantumisten vaikutusta yksittäisten pelaajien suosittuuteen, ja toimituksen joukkuetta.

Loukkaantumiset

Ennen kauden alkua moni manageri harkitsi Dominic Szoboszlaita joukkueeseensa, kun Szoboszlai pelasi kymppipaikalla harjoituskaudella. Data tähän mennessä ei ole ollut kummoista, vaikka otantaa on vasta kolmen ottelun verran.

Vaikka Harvey Elliott ei ole pelannut juurikaan minuutteja, on Unkarin maajoukkuekapteeni naulattu kymppipaikalle Elliottin loukkaantumisen myötä. Szoboszlain kanssa kannattanee kuitenkin odottaa vielä hetki ja katsoa, mihin suuntaan pelisuoritukset lähtevät.

Toinen suuri, managereja koskeva loukkaantuminen tapahtui, kun Nathan Aké kannettiin paareilla pois kentältä ottelussa Saksaa vastaan. Tämä tarkoittaa mitä todennäköisimmin sitä, että Josko Gvardiol jatkaa naulattuna avauksen pelaajana.

Huolimatta siitä, että City on onnistunut päästämään kahdessa viimeisessä ottelussa yhden maalin, kannattaa Gvardiol silti pitää joukkueessa. Cityn puolustus on datan mukaan liigan paras, ja varianssi tasoittuu kauden edetessä.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue ryhmittyy peliviikolle neljä seuraavanlaisella kokoonpanolla. Alkukaudesta alisuoriutunut Rodrigo Muniz on korvattu João Pedrolla poikkeuksellisesti jo ennen maajoukkuetauon alkamista. Syy tähän oli hinnan nousun ennakointi ja siten rahan säästäminen.

Kapteeninnauhan saa käteensä Erling Haaland.

David Rayan tilanne joukkueessa on mielenkiintoinen. Raya ja Arsenal pelaavat kaksi haastavaa ottelua Tottenhamia ja Manchester Citya vastaan, minkä jälkeen otteluohjelma helpottuu kolmeksi otteluksi, ja sitten seuraa taas kolme haastavaa ottelua.

Vaihtoehtona olisi tuoda torjuntatilastoa johtava Mark Flekken ykkösvahdiksi ja sijoittaa rahat esimerkiksi Mohamed Salahin hankintaan. Tässä tapauksessa Bukayo Saka siirtyisi Salahin tieltä, mutta Arsenalin pelaajille voidaan antaa vielä hetki toivoen samalla, että Salah ei jatka erinomaista maalivirettään.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS