Manchester Cityn manageri Pep Guardiola sanoo, ettei aio ”tuhlata energiaa” liigacupiin.

City eteni tiistaina liigacupissa 16 parhaan joukkoon kaatamalla Mestaruussarjan Watfordin kotikentällään 2-1. Ottelu alkoi vain 50 tuntia sen jälkeen, kun Cityn ja Arsenalin 2-2-tasapeli Valioliigassa oli päättynyt sunnuntaina.

Cityn seuraava ottelu Valioliigassa on ensi lauantain ensimmäinen peli, kello 14.30 Newcastlen vieraana.

Guardiolan ryhmällä ei ollut mahdollisuutta isännöidä Watfordia keskiviikkona, koska Manchester United pelaa samana päivänä Twenteä vastaan Eurooppa-liigassa, ja kumpaankin peliin tarvitaan poliiseja paikalle.

Espanjalaisluotsista oli parempi, että City pelaa nopeasti sunnuntain jälkeen kuin, että peli olisi viety Watfordin kentälle tai siirretty torstaiksi.

Guardiola teki yhdeksän muutosta avauskokoonpanoonsa Watfordia vastaan ja sanoi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessaan, että hänen on pakko priorisoida tiettyjä kilpailuja otteluruuhkan takia.

– Ilmoitan teille, että seuraavalla [liigacupin] kierroksella pelaan kakkosjoukkueella. Emme aio tuhlata energiaa, sanoi Guardiola BBC:n mukaan.

– Aikataulut ovat mitä ovat, emme selviä niiden kanssa muutenkaan.

– Me pelaamme päästäksemme jatkoon. Emme ikinä lähde häviämään kilpailua. Emme ikinä. Mutta me pelasimme viimeksi 50 tuntia sitten.

– En aio ottaa riskiä Valioliigan ja Mestarien liigan kanssa tässä kilpailussa.

Guardiola on neljällä mestaruudellaan liigacupin historian menestynein valmentaja yhdessä Brian Clough’n ja Sir Alex Fergusonin kanssa.

Viaplay näyttää Man Cityn liigacup-ottelun.

LUE MYÖS