Erik ten Hag on toiminut Manchester Unitedin päävalmentajana reilun kahden vuoden ajan.

Ensimmäisellä kaudellaan ten Hag johdatti Manchester Unitedin liigacupin mestariksi ja viime kausi päättyi FA Cupin voittoon. Ten Hag on voittanut Manchester Unitedin kanssa kaksi pokaalia, mutta toisaalta joukkue sijoittui viime kaudella Valioliigassa vasta kahdeksanneksi. 

Kuluva kausi on lähtenyt käyntiin heikosti, sillä viiden pelatun kierroksen jälkeen Manchester United on vasta 11. sijalla Valioliigassa. Sarjakärki Manchester City on repinyt jo kuuden pisteen eron Manchester Unitediin.

Manchester United kohtaa keskiviikkoiltana Twenten Eurooppa-liigan liigavaiheen avauskierroksella. 

Mittavalla urallaan ten Hagin kanssa niin Twentessä kuin Manchester Unitedissakin työskennellyt Steve McClaren kehui hollantilaisluotsia Telegraphin haastattelussa.

– En voi kritisoida ten Hagin lähestymistapaa. Sanoin alusta saakka, että hän on oikea ihminen tuohon tehtävään. Se nähtiin jo siinä, miten hän käsitteli Cristiano Ronaldon tilanteen. Ten Hag asetti joukkueelle tarkat standardit, säännöt ja pelitavan. Jos et juokse, et pelaa. Se on hänelle hollantilaisena itsestäänselvää. Ten Hag tiesi alusta saakka, mitä joukkue tarvitsee. Tuossa asiassa ten Hag ei anna periksi, eivätkä pelaajat voi luistaa vastuustaan. Sinun on juostava tai et pääse pelaamaan.

Manchester United ja Ronaldo purkivat sopimuksensa marras-joulukuun vaihteessa 2022. Ronaldo oli jäänyt pienelle vastuulle ten Hagin alaisuudessa.

– Mielestäni hän teki oikean ratkaisun Ronaldon suhteen. Muut valmentajat yrittivät sopeutua häneen, mutta ten Hag ei kokenut sitä tarpeelliseksi. Ralf Rangnick ja Ole Gunnar Solskjaer yrittivät sopeutua Ronaldoon, eivätkä he onnistuneet siinä. Ten Hag sen sijaan keskittyi vahvuuksiinsa ja kehitti muita pelaajia. Se on avainasemassa. Hän ei ole pelännyt peluuttaa nuoria pelaajia.

– Kurinalaisuus, standardit ja käytös ovat tärkeitä asioita. Kaikki tietävät sen Manchester Unitedissa. Ten Hag toi tuollaisen kulttuurin seuraan. Jotkut eivät pitäneet siitä ja se on normaalia, mutta ten Hag ei luopunut siitä. Se on hänen vahvuutensa.

LUE MYÖS