Pitkän uran Manchester Unitedissa tehnyt Roy Keane kertoo tuoreessa elämäkerrassaan erimielisyyksistään FC Honkaa nykyisin edustavan Pablo Counagon kanssa. Aston Villan ja Irlannin maajoukkueen apuvalmentajana nykyisin toimiva Keane kuvaili teoksessaan espanjalaista suorastaan kuolettavan laiskaksi. Irlantilainen valmensi Counagoa Ipswichissä kausina 2009-2011.

– Pablo Counago oli pelaaja josta en erityisemmin pitänyt. Kukaan seura ei ollut kiinnostunut hankkimaan Counagoa, ja olin onnellinen voidessani tehdä sen selväksi hänelle. Minusta hän oli vain kuolettavan laiska. Kerran Counago tokaisi: ”Miten voimme voittaa mitään, kun sinä olet managerina. Olin lähellä käydä häneen käsiksi, mutta en tehnyt sitä, Keane kirjoitti teoksessaan.

Counago itse ei katsonut Keanen kommentteja hyvällä. Espanjaisen The Guardianille antamien kommenttien mukaan Keanen kovan ulkokuoren alla on vain onneton pelkuri.

– Tuntuu siltä, että Keanen täytyy kritisoida pelaajia, valmentajia ja johtajia, jotta saisi kirjojensa myytyä. Muuta jalkapalloon liittyvää hän ei pysty tällä hetkellä tekemään.

– Sanoin kerran hänen olevan sekasotku jalkapallomanagerina. Keane kertoi kirjassaan halunneensa lyödä minua, mutta ulkokuoren alla piilee pelkuri. Toivon hänen löytävän onnen elämästä, sillä tuollainen epätoivoisuus vie mielenterveyden.

Counago uskoo, että todellinen syy miksi Keane ei pitänyt hänestä oli hyökkääjän suuri suosio Ipswichin kannattajien keskuudessa. Espanjalaisen mukaan suuri suosio kannattajien keskuudessa saattoi jopa ärsyttää Villa-valmentajaa.

– En tiedä halusiko Keane, etten olisi kannattajien suosiossa, koska hän ei kuulemma ymmärtänyt välejäni heihin. Uskon sen ärsyttäneen Keanea. Ihmettelin, että mitä täällä oikein tapahtuu? Keane on yksi Manchester Unitedin suurimmista nimistä, ja nyt hän ärsyyntyy itseni kaltaisiin ihmisiin, Counago kertoi viime viikolla Ipswich Townin omilla verkkosivuilla.

Counagon mielestä Keane ei ole saanut Ipswichistä potkut saatuaan töitä päävalmentajana, koska ihmiset alkoivat nähdä milainen United-legenda todellisuudessa on.

– Keane ei saanut Ipswichin jälkeen töitä päävalmentajana, koska ihmiset alkoivat nähdä hänen todellisen luontonsa. Keane on parempi apuvalmentajana, sillä silloin ei tarvitse tehdä kaikkea, ja hänet pystyy pitämään omalla puolellaan.