Sunderland-puolustaja Patrick van Aanholtin olkapäävamma vaatii leikkauksen. 24-vuotiaan hollantilaisen odotetaan olevan kolme kuukautta sivussa.

Van Aanholtin olkapää meni sijoiltaan viikko sitten pelatussa Valioliiga-ottelussa Crystal Palacea vastaan. Puolustaja loukkaantui jouduttuaan Wilfried Zahan taklaamaksi.

– Patrick tarvitsee valitettavasti leikkauksen. Tämä tarkoittaa sitä, että hän tulee olemaan kahdesta ja puolesta kolmeen kuukauteen sivussa. Menetys on kova, mutta me tuemme häntä ja tulemme selviytymään tästä, Sunderland-manageri Gustavo Poyet kommentoi BBC:lle.

Van Aanholt on pelannut tällä kaudella kymmenen Valioliiga-ottelua Sunderlandin kokoonpanossa.

Toimittajan sana

Van Aanholtin merkitys Sunderlandille on ollut jo alkukaudesta todella suuri. Kesällä Vitessestä saapunut puolustaja on tukenut hyvin laidalta hyökkäyksiä ja luonut Sebastian Larssonin jälkeen toiseksi eniten joukkueessa tilanteita (2 maalisyöttöä ja 8 avainsyöttöä). Hollantilaisen menettäminen näin pitkäksi aikaa on siis kova takaisku Black Catseille.

Van Aanholtille ei löydy suoranaisesti varsinaista korvaajaa. Santiago Vergini pystyy kuitenkin pelaamaan topparin lisäksi myös vasemman laitapuolustajan paikalla, joten argentiinalaiselle avautenee paikka avauksessa.