Englannin Liigacupin toinen paikka loppuottelussa ratkesi dramaattisten vaiheiden jälkeen Tottenhamille. Ensimmäisen osaottelun yhdellä maalilla hävinnyt Sheffield United oli lähellä selvitä loppukirillään jatkoajalle, mutta Christian Eriksenin osuma viime hetkillä hautasi Bladesien toiveet finaalipaikasta. Edessä on siis lontoolaisten loppuottelu Chelsean ja Tottenhamin välillä.

Tottenham hallitsi alkuminuutteja. Vaarallisia tilanteita ei kuitenkaan juurikaan siunaantunut. 27. minuutilla Spurs sai vapaapotkun todella hyvästä paikasta. Eriksenin tiukka laukaus painui tiukasti 18 metristä ylärimasta kimmoten maaliverkkoon.

Hieman myöhemmin Harry Kane oli lähellä lisätä isäntien etumatkan kahteen maaliin, mutta tämän yrityksen Mark Howard pysäytti etutolpalta. Tauolle mentiin Spursin 0-1-johdossa.

Sheffield aloitti kirinsä viimeisellä vartilla Che Evansin kavennuksella. Uransa ensimmäisen maalin Blades-paidassa iskenyt 18-vuotias pelaaja pamautti laukauksensa oikeaan takanurkkaan. Kaksi minuuttia myöhemmin Evans osui toistamiseen. Tällä kertaa nuorukaisen kaukolaukaus kimposi Spurs-puolustaja Eric Dieristä kimmoten Michel Vormin selän taakse.

2-1-tuloksella Blades olisi selvinnyt jatkoajalle. Kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä kaikki kova työ valui kuitenkin hukkaan Eriksenin osuttua vielä kerran tärkeääkin tärkeämmässä paikassa. Tanskalainen juoksi kiinni läpisyöttöön ja sijoitti pelivälineen kylmän viileästi matalana oikeaan alanurkkaan.

Tästä isännät eivät enää toipuneet, joten Tottenham eteni loppuotteluun yhteismaalein 2-3.

Sheffield United-Tottenham 2-2 (0-1)

0-1 Christian Eriksen (28)
1-1 Che Evans (77)
2-1 Che Evans (79)
2-2 Christian Eriksen (88)