Aston Villan ja Birminghamin eilinen paikallisottelu Liigacupissa tuotti poliisille runsaasti töitä. Villa Parkilla pelatun derbyn aikana pidätetyksi joutui jopa 22 kannattajaa.

11 henkilöä otettiin säilöön väkivaltaisen käytöksen ja ennen ottelua Manor Tavern Pubissa aiheutettujen ongelmien vuoksi. Kahta miestä Birminghamista ja yhtä Redditchistä syytettiin uhkaavasta käytöksestä.

Loppuja syytettiin juopumuksesta, kieltojen rikkomisesta ja pahoinpitelystä. Heidän lisäksi 32-vuotias birminghamlaiskannattaja sai syytteen kentälle tunkeutumisesta.

West Midlandin poliisin mukaan stadionin sisällä tai sen ulkopuolella ei ollut suuria väkivaltaisia yhteenottoja. Seurojen kannattajien erimielisyydet tietäen viranomaisten oli helpompi estää vakavammat seuraamukset.

– Tämä on aina ollut Aston Villan ja Birmingham Cityn historian vuoksi haastava ottelu meille. Nyt asiaan vaikutti myös, etteivät he olleet kohdanneet toisiaan vähään aikaan, poliisipäällikkö Steve Graham kommentoi,

– On aina harmillista, että tilanne karkaa illan aikana käsistä. Reagoimme kuitenkin nopeasti pidättämällä useamman ihmisen yhdistettynä Manorn Tavern Pubissa aiheutettuihin vahinkoihin.

Aston Villa ja Birmingham kohtasivat tiistaina toisensa ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Villa eteni otteluparista jatkoon lukemin 1-0.

Lähde: BBC