Eva Carneiro on avannut suunsa kritisoidakseen Englannin jalkapalloliittoa. Entinen Chelsea-lääkäri erosi syyskuussa seurasta jouduttuaan Swanseaa vastaan pelatun kaudenavauksen jälkeen José Mourinhon hyllyttämäksi.

Carneiro väittää, ettei FA ole pyytänyt häneltä lainkaan lausuntoa tapahtuneesta. Englantilaislääkärin mukaan liitto ei ole myöskään tutkinut häneen kohdistunutta seksuaalista häirintää viime kauden ottelussa West Hamia vastaan.

– Olin yllättynyt kuultuani lehdistön kautta FA:n tutkivan tapausta. Olikohan tämä ainoa tutkinta, missä tapahtuneessa mukana olleen todisteita ei katsottu päteväksi. Tiettyjen tietojen kuoppaaminen vaikuttaa varmasti lopputulokseen, Carneiro kommentoi antamassaan lausunnossa.

– Koin samantapaisen kokemuksen viime kaudella West Hamia vastaan, kun minua ahdisteltiin sanallisesti. Yleisön valituksia kuunneltuaan FA kertoi lehdistölle, ettei ottelussa oltu laulettu seksuaalisesti alentavia lauluja.

– Minulta ei kysytty koskaan lausuntoa, vaikka seksuaalisesti herjaava materiaali oli selkeästi kuultavissa. Tällaiset tapaukset ja jalkapalloviranomaisilta puuttuva tuki tekevät naisille pelissä mukana olemisesta todella vaikeaa.

Mourinho hyllytti Carneiron ja toisen lääkärin Jon Fearnin, kaksikon syöksyttyä lisäajalla kentälle hoitamaan loukkaantunutta Eden Hazardia. Toisin kuin Carneiro, Fearn jatkaa työtään Chelseassa.

Kolmas osapuoli väitti myös Mourinhon käyttäneen seksististä kieltä Carneiroa kohtaan. FA hylkäsi kuitenkin nämä syytteet. Mourinhon ja Chelsean toimintaa arvosteli myös naisjärjestö.

FA:n mukaan Carneiroa ei pyydetty todistajaksi, koska lääkäri ei suorittanut itse pyyntöä.

– Emme ole saaneet tohtori Carneirolta minkäänlaista valitusta. Teimme hänen asianajajilleen kirjoitetussa kirjeessä selväksi, että jos Carneirolla on todisteita tai toiveita, hän on tervetullut kertomaan niistä. Ratkaisu on edelleen avoinna, FA:n puhemies kommentoi tapahtunutta.

Lähde: The Guardian