Arsenal, Chelsea ja Leicester kiistävät The Sunday Times -lehden väitteen, jonka mukaan seurojen pelaajat ovat syyllistyneet dopingin käyttöön. Myös Leicester ja Birmingham saivat syytöksiä niskaansa. Lehden mukaan lääkäri Mark Bonar kertoi kirjoittaneensa muun muassa jalkapalloilijoille, pyöräilijöille ja tennispelaajille reseptejä suoritusta parantaviin lääkkeisiin. Bonarin lausunto oli nauhoitettu salaa. Lehti tosin myönsi, ettei sillä ole todisteita siitä, onko Bonar hoitanut kyseisiä urheilijoita.

– Arsenal FC on äärimmäisen pettynyt näistä perusteettomista väitteistä, jotka eivät perustu mihinkään todisteisiin. The Sunday Times tietää, ettei väitteillä ole pohjaa, mutta lehti on silti päättänyt julkistaa väitteet. Seura on tällä osa-alueella hyvin vastuuntuntoinen. Seuraamme tarkasti kaikkia Maailman Antidopingtoimiston (WADA) julkaisemia ohjeita, Arsenal kertoi tiedotteessaan Goal.com-sivuston mukaan.

Chelsea ja Leicesteri olivat tiedotteissaan samoilla linjoilla.

Sunday Timesin väitteet ovat virheellisiä, eivätkä ne perustu mihinkään. Chelsea FC ei ole koskaan käyttänyt lääkäri Bonarin palveluksia. Seuralla ei ole tietoa pelaajista, joita Bonar olisi hoitanut. Me otamme suoritusta parantavien aineiden käytön urheilussa hyvin vakavasti. Noudatamme täysin antidopingsäännöksiä. Viranomaiset testaavat säännöllisesti Chelsea FC:n pelaajia, Chelsean tiedotteessa sanottiin.

– Olemme äärimmäisen pettyneitä, että The Sunday Times on julkaissut perusteettomia väitteitä, joissa viitataan Leicester Cityn pelaajiin. Lehti myöntää itse, ettei sillä ole tarvittavia todisteita väitteiden tueksi, Leicester puolestaan tiedotti.

BBC:n mukaan ensimmäiset viitteet Bonarin toiminnasta saatiin vuonna 2014. Tuolloin eräs dopingista kärynnyt brittiurheilija lähestyi Britannian antidopingjärjestö Ukadia. Kyseisen urheilija väitti Bonarin määränneen hänelle suoritusta parantavia aineita. Ukad totesi, ettei Bonar kuulu sen toiminta-alueelle, eikä siirtänyt tapauksen tutkintaa eteenpäin yleiselle lääkintäneuvostolle (GMC).

– Olen järkyttynyt ja syvästi huolissani näistä (doping-)väitteistä, Britannian kulttuuri-, media- ja urheiluministeri John Whittingdale sanoi BBC:n mukaan.

– Olen määrännyt pikaisen ja riippumattoman tutkinnan selvittämään, mitä silloin tehtiin, kun näistä väitteistä kuultiin ensimmäisen kerran, ja mitä vielä pitää tehdä, että brittiurheilu pysyy puhtaana.

– Tyytyväisyyteen ei ole varaa taistelussa dopingia vastaan. Hallitus selvittää jo, riittääkö nykyinen lainsäädäntö dopinginvastaisessa taistelussa.