Telegraphin mukaan Everton aikoo tehdä kaikkensa, jotta Las Palmasissa pelaava Mauricio Lemos olisi seuran tulevan siirtoikkunan ensimmäinen hankinta. Noin 20 miljoonan euron arvoinen keskuspuolustaja on herättänyt aiemmin kiinnostusta muun muassa Espanjan suurseura FC Barcelonassa.

– Urheilutoimenjohtajamme kertoi minulle, että Barcelona on kiinnostunut minusta ja he tahtovat antaa minulle mahdollisuuden, Lemos kertoi muutama viikko sitten.

Hän kertoi hylänneen tarjouksen, koska tahtoo olla edustamansa seuran avainpelaajia ja ei uskonut sen olevan vielä mahdollista Kataloniassa. Evertonissa ison roolin ottaminen puolustuksessa ei olisi läheskään yhtä kovan työn takana. Hänellä on muun muassa paras syöttöprosentti, eniten katkoja ja vähiten virheitä, jos pelaajan tilastoja verrataan Evertonin toppareihin.

Vakuuttavan puolustuspelaamisen lisäksi 21-vuotias Lemos tunnetaan vapaapotkuspesialistina. Hän on tehnyt tällä kaudella enemmän maaleja suoraan vapaapotkusta kuin kukaan muu Espanjan pääsarjassa.