Brightonin seurajohto on raivostunut sveitsiläisseura FC Zürichin puheenjohtajan laukomista kommenteista, kertoo paikallislehti The Argus.

Ancillo Canepa haukkui valioliigaseura ”amatöörimäiseksi ja epäammattimaiseksi” sveitsiläismediassa, kun Raphael Dwamenan kymmenen miljoonan punnan siirto meni puihin.

Brighton päätti luopua 21-vuotiaan ghanalaishyökkääjän hankkimisesta, koska tämän sydämestä löytyi ongelma lääkärintarkastuksessa.

Se oli huomattu myös FC Zürichin aiemmin tänä vuonna tekemissä omissa tutkimuksissa, mutta ongelmaa ei pidetty tarpeeksi vakavana, jotta pelaajan ura olisi vaakalaudalla.

– Pelaajien välillä on aina paljon eroja. On ratkaisevaa, vaikuttavatko ne heikentävästi suoritukseen tai ovatko ne terveydelle haitallisia, puheenjohtaja kommentoi.

– Olen iloinen siitä, että Raphael on tullut takaisin, koska meillä on kunnianhimoisia tavoitteita.

Brighton ei ole suostunut julkisesti kommentoimaan Canepan ulostuloa, mutta The Argusin tietojen mukaan seurajohto on reaktiosta järkyttynyt ja huolissaan.

Brighton löysi ongelman alustavissa tutkimuksissa ja käytti sen jälkeen huippuspesialistia apunaan tulosten tulkitsemisessa.