Entisen valioliigapelaajan Sam Sodjen ja kahden hänen jalkapalloilijaveljensä väitetään pesseen rahaa 80 000 punnan petostapauksessa.

Tapaus on parhaillaan oikeudessa Britanniassa. Syyttäjä on liittänyt Sam, Efe ja Akpo Sodjen sekä kaksi muuta miestä huijaukseen, joka kohdistui yrityksiin Kolumbiassa, Intiassa, Italiassa ja Arabiemiraateissa.

Sam Sodje pelasi aikoinaan Valioliigaa Readingissa. Efe Sodje puolestaan tahkosi pitkään Englannin alasarjoissa, samoin Dubaissa asuva Akpo Sodje, joka on kieltäytynyt palaamasta Britanniaan kuulusteluja varten.

– Tässä jutussa on kyse kansainvälisestä rahanpesusta. Marraskuussa 2013 usea yritys ympäri maailmaa – Kolumbiassa, Intiassa, Italiassa ja Abu Dhabissa – olivat petoksen uhreja, syyttäjä Julian Christopher totesi.

– Heille lähetettiin sähköposteja, joiden lähettäjiksi he luulivat tavarantoimittajia, joille he olivat velkaa. Sähköposteissa oli kuitenkin uudet, väärät pankkitiedot, joihin rahat piti selvästi lähettää.

Syyttäjän mukaan oikeudenkäynnissä on kysymys siitä, ottivatko vastaajat rahaa vastaan, välittivätkö he sitä eteenpäin tai nostivat sitä – tietäen tai epäillen sen olevan rikollista alkuperää.

Vastaajat ovat kiistäneet syytteet rahanpesusta.

Lähde: Huddersfield Daily Examiner