Hyvin kautensa aloittanut Burnley sai todella ikäviä uutisia sunnuntain Crystal Palace -ottelussa. Clarets toki voitti ottelun 1-0, mutta se menetti ensimmäisellä puoliajalla tukipilarinsa Tom Heatonin sairastuvalle.

Maalivahti Heaton törmäsi taiston tuoksinassa yhteen Burnleyn oman topparin Ben Meen kanssa, ja putosi ikävästi kentän pintaan. Ensiarvioiden mukaan Heatonin olkapää on mennyt sijoiltaan.

– Olkapää näyttäisi menneen sijoiltaan. Jos niin todella on, emme puhu viikkojen, vaan kuukausien poissaolosta, Burnleyn manageri Sean Dyche kommentoi BBC:n mukaan.

 

Heatonin korvasi maalinsuulla 25-vuotias Nick Pope, jolle ottelu oli ensimmäinen Valioliigassa. Cup-otteluita Pope pelasi viime kaudella Burnleyn paidassa viisi. Burnley hankki Popen Charltonista vuosi sitten.

Burnleyn kolmas maalivahti on 30-vuotias Adam Legzdins, joka ei myöskään ole Valioliigassa aiemmin pelannut. Legzdins siirtyi Burnleyyn täksi kaudeksi kasvattajaseurastaan Birminghamista.

31-vuotias Heaton on ollut Englannin maajoukkueringissä yhtäjaksoisesti jo reilut kaksi vuotta, ja on pelannutkin kolme A-maaottelua. Leijonanosan vastuusta maajoukkueessa saa yhä Joe Hart.

Heaton pelaa Burnleyn suvereenina ykkösvahtina jo viidettä kautta, ja toimii myös joukkueen kapteenina.