Kaksinkertainen Englannin arvokisapelaaja Paul Merson nostaa nappikset pois naulasta ja palaa viheriöille. Merson on tehnyt sopimuksen Walesin neljännellä sarjatasolla pelaavan Caeraun kanssa.

49-vuotias Merson on Arsenalin kasvatti, joka pelasi seuran edustusjoukkueessa reilusti yli 300 ottelua. Keskikentällä Merson juhli Arsenalin kanssa kahdesti myös Englannin liigan voittoa. Englannin liigan siis, sillä Valioliigaa ei tuolloin oltu vielä perustettu.

Mersonin on määrä pelata Caeraun paidassa ensi viikon keskiviikkona Pontyclunia vastaan, jos hänen kansainväliset siirtopaperinsa vain valmistuvat sitä ennen.

– Tekstasin Mersonille viime viikolla Pontyclunin pelin uudesta päivämäärästä ja hän sanoi, ”että kyllä se onnistuu”, Caeraun Dai Hooper kommentoi BBC:lle.

– Nyt toivomme kansainvälisen pelaajasiirron onnistuvan sitä ennen, sillä hänhän pelasi Englannissa.

 

Arsenalin ohella muun muassa Middlesbrough’ssa ja Aston Villassa pelannut Merson lopetti pelaajauransa keväällä 2006 toimittuaan tuolloin Walsallin pelaaja-managerina. Hän palasi vuonna 2012 pelaamaan kolme ottelua Whittonissa sekä yhden walesilaisessa Welshpoolissa. Nyt aika on kypsä uudelle comebackille.

Merson pelasi Englannin maajoukkueessa 21 ottelua, ja oli mukana EM-kisoissa 1992 ja MM-kisoissa 1998. Lahjakkaan pelaajan uraa varjostivat alkoholi-, huume- ja uhkapeliriippuvuudet. Peliuransa jälkeen Merson on toiminut pitkään TV-asiantuntijana.

– Hän näyttää ainakin töllössä ihan hyvältä, Dai Hooper vastasi Mersonin pelikunnosta kysyttäessä.