Oumar Niassen nimi on viime päivinä esiintynyt runsaasti otsikoissa. Everton-hyökkääjästä tuli historian ensimmäinen valioliigapelaaja, joka on jälkikäteen tuomittu pelikieltoon sukeltamisesta.

Pelikielto on aiheuttanut paljon keskustelua. Evertonin väliaikaisvalmentaja David Unsworth kutsui kahden ottelun pelikieltoa ”vaaralliseksi ennakkotapaukseksi” (lue kommentit tästä). Valioliigassa urallaan yli 500 ottelua pelannut Phil Neville puolestaan antoi rangaistukselle täyslaidallisen.

– Se [pelikielto] on totaalinen häväistys, Neville sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Lopettaako tämä sukeltamisen? En usko. Estääkö tämä häntä [Niasse] tekemästä sitä uudestaan? Ei. Mielestäni hän ei ansaitse kahden ottelun pelikieltoa.

– Jos he [FA:n kurinpitopaneeli] rankaisevat sarjan jokaista pelaajaa sukeltamisesta, he saattavat pystyä pysäyttämään sukeltelun. Mutta sukeltamista nähdään joka ikinen viikko. Jos jokaista sukeltajaa ei rangaista kahden ottelun pelikiellolla, se vain jatkuu ja jatkuu. Minun käy Niassea sääliksi.

– David Unsworth on tyytyväinen häneen, koska hän sai joukkueellen rangaistuspotkun, josta he tekivät maalin. Jos Dominic Calvert-Lewinillä on lauantaina Southamptonia vastaan mahdollisuus hankkia rankkari, hän tekee sen.

– Jos minä olisin valmentaja, ensimmäisenä asiana kehottaisin heittäytymään maahan. Jos on edes pientä kontaktia, heti kentän pintaan vaan.

– Kaikessa on kyse siitä, että saa edun omalle joukkueelle. Oli se sitten rankkarin voittaminen tai rike, jotta oma joukkue tekisi maalin. Joku sanoo sitä huijaamiseksi, minä sanon, että voittamisen eteen on tehtävä kaikkensa.

Pelaajauransa jälkeen apuvalmentajana Manchester Unitedissa ja Valenciassa toiminut Neville kertoi esimerkin jalkapallokulttuurien välisistä eroista parinkymmenen vuoden takaa.

– Vuonna 1998 Jordi Cruijff siirtyi Manchester Unitediin. Hän sanoi Sir Alex Fergusonille, että englantilaisseurat eivät voita Euroopassa mitään ennen kuin seurojen pelaajat oppivat sukeltamaan.