Tottenham – kausiennakko 2019-20: Vihdoinkin pelaajakauppa – ja juuri sinne, missä tarve oli suurin
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Sisällysluettelo
- Viime kausi
- Pelaajasiirrot – lähteneet
- Pelaajasiirrot – saapuneet
- Tiesitkö tämän?
- Valmennus
- Tärkein pelaaja
- Arvio
- Ihanneavaus
- Kokoonpanolista
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_custom_heading text=”Viime kausi” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379495337{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]Aloitetaan historiakertaus hieman tavallista kauempaa. Tottenhamin kannattajien leirissä nimittäin alkoivat nousta orastavat mestaruustoiveet keväällä 2017, kun valioliigamestari Chelsea ehti vain seitsemän pistettä edelle, ja Spurs sijoittui sarjassa kakkoseksi. Sijoitus oli Tottenhamin paras sitten vuoden 1963.
Seuraavien vuosien aikana Tottenham on onnistunut lähes ihmeen kaupalla pitämään kiinni avainpelaajistaan, kuten Dele Allista, Harry Kanesta ja Christian Eriksenistä. Jo viisi kautta Tottenhamia luotsannut Mauricio Pochettino on pelaajien keskuudessa pidetty luotsi, ja seurajohdossa on uskottu argentiinalaisen osaamiseen vakaasti kuin vuoreen.
Vaikka Tottenhamin taustalla ovatkin upporikkaat Joe Lewis ja Daniel Levy, ei joukkuetta lähdetty vahvistamaan, vaan luotettiin siihen, että ”omat pojat” parantavat vuosi vuodelta riittävästi. Kesällä 2017 sisään tulivat vielä Davinson Sánchez, Juan Foyth, Serge Aurier ja Fernando Llorente, mutta kun tammikuussa 2018 PSG:stä värvättiin Lucas Moura, lyötiin luukut pitkiksi ajoiksi kiinni. Kauden 2018-2019 alla tai sen aikana Tottenham ei tehnyt yhtään pelaajahankintaa, joten seura vietti kahden siirtoikkunan mittaista ”omaehtoista siirtokieltoa”.
Olemattomiin satsauksiin nähden Tottenham on menestynyt hyvin, mutta samalla Valioliigan kärki on päässyt karkaamaan. Se on sääli, sillä Spursilla on ollut kasassa todellinen ”kultainen sukupolvi”, jossa on ollut laatua vaikka muille jakaa. Silti joukossa on myös pelaajia, jotka eivät ole kehittyneet odotetusti, ja materiaalin leveydessä Spurs on antanut muille tasoitusta. Pochettino on joutunut peluuttamaan avainpelaajiaan puhki, ja samaan aikaan Manchester City ja Liverpool ovat ostaneet itsensä kipeiksi maailmantähdistä – ja samalla palkintokaappeihin mukavasti täytettä.
Tottenham roikkui – ainakin väljällä seulalla katsottuna – mukana Valioliigan mestaruustaistelussa aina helmikuulle saakka, mutta lopulta ero Manchester Cityyn venähti peräti 27 pisteeseen. Spurs vietti valtaosan kaudesta kolmantena, mutta luiskahti lopulta Chelsean taakse neljänneksi.
Tottenhamin loppukautta Valioliigassa voi kuvailla jopa romahdukseksi, sillä viimeisistä 12 sarjaottelustaan Spurs sai vain 11 pistettä. Tässä otannassa sen taakse jäivät vain sarjasta pudonneet Cardiff, Fulham ja Huddersfield, sekä täpärästi sarjassa säilynyt Brighton.
Lopun sukellus voisi olla lähes anteeksiantamaton – ja suorastaan huolta herättävä – ellei 1) mestaruusjuna olisi jo mennyt, ja 2) Tottenham olisi edennyt lähes sensaatiomaisesti Mestarien liigan loppuotteluun. Mestarien liigan finaali päättyi kuitenkin tappioon, joten Tottenham saa todella kiittää onneaan, että Arsenal ja Manchester United pysyivät sarjassa täpärästi takana – Arsenal lopulta vain pisteen verran.
Uppoudutaanpa hetkeksi siihen Mestarien liiga -taipaleeseen, kun aiheen pariin jo päästiin. Toisen finalistin Liverpoolin tavoin Tottenham läpäisi kilpailun lohkovaiheen vain rima väpättäen. Se sai kuudesta pelistään vaivaiset kahdeksan pistettä, yhtä paljon kuin lohkon kolmonen Internazionale. Tottenham ja Inter voittivat keskinäisissä omat kotipelinsä, mutta Tottenhamin jatkopaikan ratkaisi vierasmaalisääntö. Lontoossa kun päädyttiin 1-0-lukemiin ja Italiassa Inter voitti maalein 2-1. Toki jatkopaikka vaati hyvää suoritusta myös päätöskierrokselta, ja Lucas Moura tekikin Spursille elintärkeän 1-1-tasoituksen Camp Noulla Barcelonaa vastaan. Samaan aikaan Inter jäi kotonaan 1-1-tasapeliin PSV Eindhovenia vastaan, ja jatkopaikka oli Tottenhamin.
Pudotuspeleissä Tottenham käveli ensin Dortmundin yli yhteismaalein 4-0. Sitten vastaan asettui Manchester City, ja kevään draaman kaari alkoi todella rakentua. Kotipelinsä Tottenham voitti 1-0, mutta Manchesterissa nähtiin todelliset maalijuhlat. Fernando Llorente teki loppunumeroiksi 4-3, ja Tottenham eteni jatkoon jälleen vierasmaalisäännöllä. Heung-Min Son teki otteluparissa kolme maalia. Uusia sankareita tarvittiinkin, sillä Harry Kane oli loukkaantuneena sivussa otteluparin toisesta osasta.
Kane seurasi katsomosta myös välieräparia Ajaxia vastaan. Ajaxilla oli parissa jo jalka tukevasti finaalioven välissä. Se oli voittanut vieraspelin Lontoossa 1-0, ja johti kotipeliään avausjakson jälkeen 2-0. Sitten nähtiin kuitenkin Amsterdamin ihme, ja esiin nousi jälleen Lucas Moura. Brasilialainen teki hattutempun ja Spurs eteni Madridin loppuotteluun yhteismaalein 3-3, jälleen kerran vierasmaaleilla. Mouran viimeinen maali syntyi vasta lisäajan kuudennella minuutilla, pelin viimeisestä tilanteesta.
Loppuottelussa Tottenham oli lopulta verrattain aseeton. Liverpool siirtyi johtoon jo 2. minuutilla Mohamed Salah’n rankkarista, ja ottelun loppuhetkillä Divock Origi sinetöi Liverpoolin voittonumeroiksi 2-0. Kuten finaaleille tyypillistä, ei se noussut viihdearvoltaan samalle tasolle kuin muu ”kaikkien aikojen Mestarien liiga -kevät”. Voittajasta ei jäänyt kuitenkaan mitään nokan koputtamista.
Samalla sinetöityi se, että 2010-luku oli Tottenhamin ensimmäinen pokaaliton vuosikymmenen sitten 1940-luvun. FA Cupista Tottenham putosi toisessa ottelussaan Crystal Palacen oltua parempi maalein 2-0. Liigacupissa Tottenham ylsi kaksiosaisiin välieriin, joissa Chelsea oli parempi vasta rangaistuspotkukilpailussa.
Palataanpa vielä Valioliigaan ja sen vaisuun loppusuoraan. Tottenham pelasi sarjassa vain kaksi tasapeliä, mutta hävisi peräti 13 kertaa. Tappioista kahdeksan tuli vieraskentällä. Tilasto synkkeni valtavasti kauden lopussa, sillä Tottenhamin kuusi viimeistä vieraspeliä päättyi tappioon.
Ja eipä ole kotiareenakaan enää mikään varsinainen pyhättö ollut. Tottenham pelasi viimeisen kautensa legendaarisella White Hart Lanella 2016-2017, eikä hävinyt kotikentällään kertaakaan. 23 kotiottelua toivat 21 voittoa ja kaksi tasapeliä. Europelinsä Spurs pelasi Wembleyllä, saavuttaen yhden voiton, yhden tasapelin ja kaksi tappiota.
Wembley-kirous hellitti seuraavalla kaudella pienten alkuvaikeuksien jälkeen, ja vihdoin lukuisien viivästysten jälkeen viime huhtikuussa Spurs pääsi muuttamaan evakosta omalle upouudelle ja huippumodernille areenalleen, Tottenham Hotspur Stadiumille. Stadionin avausottelussa Spurs kohtasi Crystal Palacen, joka taipui maalein 2-0 Heung-Min Sonin tehtyä stadionin ensimmäisen maalin. Kaikkiaan Tottenham on pelannut uudella kotiareenallaan nyt seitsemän virallista ottelua, joista se on voittanut neljä, hävinnyt kaksi ja pelannut kerran tasan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_custom_heading text=”Pelaajasiirrot – lähteneet” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379557708{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]
Kieran Trippier (op, 28, Atlético Madrid)
Manchester Cityn kasvatti alkoi niittää mainetta vuosikymmenen alussa esittäen Mestaruussarjassa varmoja otteita niin Barnsleyn kuin Burnleynkin paidassa. Pari peräkkäistä valintaa sarjan tähdistöjoukkueeseen herättivät suurseurojen kiinnostuksen, ja vuonna 2015 Trippier siirtyi Tottenhamiin 4,9 miljoonalla eurolla. Ensimmäisinä kausinaan Trippier oli Spursissa pitkälti Kyle Walkerin varjossa, mutta Walkerin siirryttyä Manchester Cityyn, vastuu alkoi kasvaa. Etenkin kaudella 2017-2018 Trippier nousi pelipaikallaan sarjan eliittiin ja vakiinnutti paikkansa myös Englannin A-maajoukkueen avauksessa. Viime vuoden MM-kisoissa Trippier upotti upean vapaapotkumaalin Kroatian verkkoon, ja oli muutenkin Englannin parhaimmistoa turnauksessa. Viimeisen Tottenham-kauden saldoksi muodostui kaikissa kilpailuissa 38 pelattua ottelua, yksi (jälleen suorasta vaparista syntynyt) maali ja viisi maalisyöttöä. 22 miljoonaa euroa maksaneesta Trippieristä tuli Atlético Madridin ensimmäinen englantilaispelaaja 95 vuoteen ja vasta 20:s englantilainen La Ligassa.
Vincent Janssen (kh, 25, Monterrey)
Jos oli Trippier Tottenhamille selkeä menetys, niin samaa ei voi sanoa hollantilaisesta Vincent Janssenista. Kärkimies saapui Valioliigaan kesällä 2016 tuoreena Eredivisien maalikuninkaana (AZ Alkmaarissa 27 maalia 34 pelissä), mutta poistuu flopin leimalla varustettuna. Janssen teki kolmen kauden aikana Spursille kuusi maalia 42 pelissä. Maaleista vain kaksi syntyi Valioliigassa. Toissa kauden lainapesti Fenerbahcessa antoi hieman merkkejä paremmasta, mutta viime kaudella Janssen pelasi Spursin edustusjoukkueessa vain 36 minuuttia. Tottenham osti Janssenin 22 miljoonalla eurolla, mutta myi miehen vain yhdeksällä miljoonalla Meksikon liigan Monterreyhin.
Fernando Llorente (kh, 34, ilman seuraa)
Kokenut ”Leijonakuningas” jäi kahdella Tottenham-kaudellaan kauas Athletic Bilbaon ja Swansean vuosien maalimääristään, mutta oli erittäin ratkaisevassa roolissa Spursin viime kevään Mestarien liiga -menestyksessä. Isokokoinen super-sub sai tililleen ratkaisumaalin otteluparissa Manchester Cityä vastaan, ja oli osaltaan kääntämässä välieräparia Ajaxia vastaan. Siitä huolimatta Tottenham ei tarjonnut Llorentelle jatkoa. Maailman- ja euroopanmestaruudet voittaneen Llorenten arvellaan olevan lähellä siirtoa AS Romaan.
Michel Vorm (mv, 35, ilman seuraa)
Kahdeksan valioliigakauden veteraani pelasi Tottenhamissa viiden kauden aikana 47 peliä, joista 13 Valioliigassa. Viime kaudella selkeä kolmosvahti. Jäi nyt ilman sopimusta.
Josh Onomah (hkk, 22, Fulham)
Tottenhamin oma kasvatti siirtyi siirtoikkunan viimeisenä päivänä Fulhamiin osana kauppaa, jossa Ryan Sessegnon liittyi Spursiin. Pelasi vuosien varrella Tottenhamin edustusjoukkuessa 32 peliä, joista 13 Valioliigassa. Viime kaudella lainalla Sheffield Wednesdayssa.
Cameron Carter-Vickers (kp, 21, Stoke/laina)
Tottenhamin oma kasvatti debytoi Mauricio Pochettinon joukoissa jo vuonna 2016, mutta on kiertänyt lainoilla eri seuroissa viimeiset kaksi kautta. Ensin Sheffield United, sitten Ipswich, Swansea ja tuoreimpana tällä kaudella Stoke. Edustaa A-maajoukkuetasolla Yhdysvaltoja.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_custom_heading text=”Pelaajasiirrot – saapuneet” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379594987{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]
Tanguy Ndombélé (kk, 22, Lyon)
Ranskan A-maajoukkueeseen viime syksynä noussut – ja debyytissään Paul Pogban kentällä korvannut – Ndombélé on Tottenhamin mittapuulla jättiläiskauppa. Olihan Tottenham ollut siirtomarkkinoilla ”liikkumatta” kahdessa perättäisessä ikkunassa. Ja mikäs oli törsätessä moisen hiljaiselon jälkeen, joten Spurs teki keskikenttäpelaajasta samalla uuden ennätysostoksensa maksamalla Lyonille Ndombélésta 60 miljoonaa euroa. Ndombélé ei ollut mikään junioritähti ja rakensi uraansa juniorina pienemmissä seuroissa. Ligue 1 -debyytti tuli lopulta 20-vuotiaana Amiensin paidassa elokuussa 2017, kunnes Lyon nappasi Ndombélén ensin lainalle ja kesällä 2018 omakseen. Se kannatti, sillä nyt Lyon myi miehen 7,5-kertaisella voitolla (52 miljoonaa euroa voittoa). Ndombélé on jo leimattu ”Tottenhamin omaksi N’Golo Kantéksi”, vaikka jotkut pitävät häntä Chelsea-tähteä monipuolisempana. Spurs hankki siis pelaajan sektorille, jolla sillä oli kaikkein suurin tarve huippuvahvistukselle. Todennäköisesti sijoitus myös palkitaan.
Ryan Sessegnon (vkk, 19, Fulham)
Koko ikänsä Fulhamissa pelannut huippulupaus siirtyi Tottenhamiin deadline dayna. Laitapakkina aiemmin pelannut, mutta sittemmin usein ylemmäs nostettu on kolunnut läpi kaikki Englannin nuorisomaajoukkueet. Hän nousi Fulhamin edustusmiehistöön jo 16-vuotiaana ja elokuussa 2016 hänestä tuli ensimmäinen maalintekoon pystynyt 2000-luvulla syntynyt pelaaja Englannin ammattilaissarjoissa. Sessegnonia on pidetty jo vuosia yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista koko maailmassa, joten tulee olemaan hyvin mielenkiintoista nähdä, kuinka hän kehittyy Pochettinon valmennuksessa. Spurs maksoi Sessegnonista 27 miljoonaa euroa.
Giovani Lo Celso (kk, 23, Real Betis/laina)
Lionel Messin kotikaupungista Rosariosta kotoisin oleva Lo Celso siirtyi Eurooppaan 20-vuotiaana, kun PSG värväsi lupaavan keskikenttäpelaajan. Pariisissa läpimurtoa ei nähty, mutta viime kauden lainapestillä Real Betisissä kaikki muuttui. Lo Celso pani La Ligassa töpinäksi, pelasi väkivahvan kauden ja oli joukkueensa ehdottomasti parhaita pelaajia. Lo Celso teki kaikissa kilpailuissa 16 maalia ja alusti kuusi. Betisille ei tehnyt tiukkaa osto-optioonsa tarttua, vaikka seura nyt lainasikin argentiinalaisen Lontooseen. Spursilla on Lo Celson varalle ymmärrettävästi kovat odotukset. Jo pelkästä lainavuodesta maksetaan 16 miljoonaa euroa, ja osto-option lunastuksen myötä kaupan kokonaisarvo on 60 miljoonaa. 18 maaottelua pelanneessa Lo Celsossa on ainesta johtavaksi pelaajaksi niin Tottenhamissa kuin Argentiinan maajoukkueessakin.
Jack Clarke (oh, 18, Leeds/siirtyy myöhemmin)
Teini-ikäinen Clarke pelasi kasvattajaseuransa Leedsin edustusjoukkueessa erinomaisen debyyttikauden ja ui Tottenhamin haaviin 11 miljoonalla eurolla. Teki Mestaruussarjassa 22 ottelussa kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä. Pelaa vielä tulevan kauden lainalla Leedsissä ennen siirtoaan Tottenhamiin. Clarken hankinnasta kerrottiin jo ennen Ndombélé-kauppaa, joten nuorukainen oli Spursin ensimmäinen ostos 517 päivään.
Georges-Kevin N’Koudou (vh, 23, AS Monaco/paluu lainalta)
Tottenham osti ranskalaisen Marseillesta 11 miljoonalla eurolla kesällä 2016, mutta nuoren laitalinkin kehityskäyrä osoittaa jyrkästi alaspäin. Tehnyt siirtonsa jälkeen 37 ottelussa tasan yhden maalin, joulukuussa 2017 APOEL:ia vastaan. Kevään lainapestillä Monacossa vain 20 minuuttia peliaikaa. Loppukauden pilasi reisivamma.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_custom_heading text=”Tiesitkö tämän?” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561380427521{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]
Tottenhamin uudella, edelleen nimisponsoria vailla olevalla stadionilla pelataan 17. marraskuuta ensimmäinen naisten superliigan Pohjois-Lontoon derby Tottenhamin ja Arsenalin välillä. Stadionia käytetään myös amerikkalaisen jalkapallon ja rugbyn otteluihin.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_custom_heading text=”Valmennus” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379635835{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]Mauricio Pochettino
Entinen keskuspuolustaja on saanut kehittäjän maineen.
Pochettino aloitti valmentajana 2009 Espanyolissa. Hän siirtyi 2013 Southamptoniin ja jatkoi 2014 Tottenhamiin.
Argentiinalaisen kurssi on korkealla. Pochettino yhdistettiin viime kaudellakin Real Madridiin ja Manchester Unitediin, mutta hän on pysynyt tiukasti Pohjois-Lontoossa.
Pochettino on saanut kehuja. Tottenham on kuluttanut niukasti. Spurs on noussut säästölinjastaan huolimatta Valioliigan neljän parhaan joukkoon.
Tottenham ylsi keväällä komeasti Mestarien liigan loppuotteluun. Liverpool nosti pokaalin luvuin 2–0.
Pochettino on siis edelleen ilman pokaalia. Hän on puhunut, että haluaa voittaa ”kunnon pokaalin”, siis Valioliigan tai Mestarien liigan. Hän ei voi pakoilla karua tosiasiaa: huippumanagerin on pystyttävä voittamaan.
Pochettino osaa hämätä toimittajia höpinäillään. Hän ottaa huomion mielellään – ja antaa pelaajille mahdollisuuden pelata paineetta.
Argentiinalaisen ajatusmaailma on joka tapauksessa muuttunut. Pochettino sai ennen kritiikkiä, koska ei juuri muovannut muotojaan. Pochettino uskoi jatkuvuuteen ja puuttui pelin tapahtumiin jähmeästi.
Massimiliano Allegri herätti argentiinalaisen keväällä 2018. Juventus eteni Mestarien liigan ensimmäisellä jatkokierroksella jatkoon, kun peliä vienyt Tottenham hyytyi toisella jaksolla. Allegri teki kaksi vaihtoa. Pochettino nukkui – ja Tottenham päästi kaksi maalia.
Pochettino uskoo korkeaan prässiin. Hän ei halua jättää vapaita pelaajia, kun Tottenham antaa painetta. Tämä tarkoittaa sitä, että Pochettino säätää ryhmitystään niin, että kentälle syntyy pareja.
Marcelo Bielsa on Pochettinolle oppi-isä. Tottenhamin pelaamisessa on bielsamaisia ”mekaanisia malleja”. Spurs hioo niitä usein vielä alkulämmöissä, esimerkiksi keskityksiä.
Pochettino, 47, antaa pelaajilleen mahdollisuuden soveltaa tiettyjen raamien sisällä. Tämä on johtanut välillä pieneen kurittomuuteen. Esimerkiksi hyökkääjä Harry Kane on laukonut ajoittain turhan paljon heikoilta sektoreilta.
Pochettino haluaa, että keskikentällä on yksi linjoja murtava syöttötaituri, esimerkiksi Christian Eriksen, mutta samalla hän haluaa, että siellä on rikkoja ja raataja, esimerkiksi Moussa Sissoko.
Pochettino korostaa paikan vaihtoja ja laitapuolustajien nousuja. Hän haluaa pelata keskellä ”rondoja” – ja luoda tilaa laitapuolustajien edessä häämöttävälle laitakaistalle.
Tottenham harjoitteleekin paljon juuri näitä rondoja, suomeksi höyniä. Pochettino uskoo, että nämä pienpelit takaavat sulavuuden: hän ei halua sitoutua yhteen numeroyhdistelmään, vaan säätää tilanteen, vastustajan ja pelaajatilanteen mukaan.
Spurs pelasi viime kaudella kolmella eri päämuodolla: 4-2-3-1, 4-1-2-1-2-timantti ja 3-5-2 vuorottelivat tilanteen mukaan.
Pochettino on tunnettu hurjista työmääristään. Hän saattaa painaa 12 tuntia putkeen seuran komeassa Enfieldin harjoituskeskuksessa. Jopa argentiinalaisen vaimon pitää varata aika, jotta voi tavata miestään.
Ottelun aikana Tottenham tarkkailee pelin kulkua tarkasti. Joukkueen analyytikot saapuvat tauolla pukukoppiin ja näyttävät pätkiä ensimmäisen jakson tapahtumista.
Pochettino on korostanut, että ”pettymys on polttoainetta”. Tätä Tottenhamilla riittää Mestarien liigan loppuottelun jälkeen. Tottenham ei voi enää vedota tekosyihin. Uusi ja komea Tottenham Hotspur Stadium on valmis. Spurs voi kuluttaa jälleen siirtomarkkinoillakin. Katseet kääntyvät jatkossa Pochettinoon: liljanvalkoisille ei riitä enää pelkkä Arsenalin edelle yltäminen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_custom_heading text=”Tärkein pelaaja” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379679785{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]Heung-Min Son
Etelä-Korean pieni suuri mies on kasvanut todelliseksi liideriksi. Kaksinkertaista Valioliigan maalikuningasta Harry Kanea suitsutetaan aiheellisesti. Joka kerta, kun Kane potee nilkkavaivojaan, huolestutaan kollektiivisesti siitä, kuinka Spursin nyt käy.
Heung-Min Sonilla on ollut tähän vastaus: hyvin käy. Kun Kane on ollut poissa, on Son saanut hyökkäyksessä johtajan viitan, eikä hän ole vastuuta kaihtanut. Kane oli sairastuvalla Mestarien liigan pudotuspelien Dortmund- ja Manchester City -otteluista, ja kas kummaa, Son teki näissä peleissä yhteensä neljä maalia. Hätä tuli Spursilla käteen vasta sitten, kun Son huilasi Ajax-otteluparin avausosan pelikiellon takia.
Kane oli sivussa myös tammi-helmikuussa neljästä valioliigapelistä peräkkäin. Fulham-ottelu jäi myös Sonilta väliin Asian Gamesin takia, mutta muissa kolmessa pelissä korealainen iski maalin per peli. Sonia olisi epäilemättä tarvittu myös tammikuun lopun cup-tappioissa Crystal Palacea ja Chelseaa vastaan, mutta tuolloin isänmaan puolustaminen Asian Gamesissa vei voiton.
Tilastotkaan eivät Kanea mairittele, sillä Tottenhamin voittoprosentti ja pistekeskiarvo ovat olleet korkeammat Sonin pelatessa kuin Kanen pelatessa. Harry Kane on huippuluokan maalintekijä, mutta kenties Son sopii pelityyliltään Tottenhamille vieläkin paremmin? Ja ainakin hän tuntuu pelaavan aina paremmin, silloin kun saa nousta eturiviin keulakuvan jäätyä katsomoon. Tottenhamin onni on tosin, että molemmat herrat pelaavat Spursissa, sillä komeita maalimääriä voi odottaa sekä Sonilta että Kanelta.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_custom_heading text=”Arvio” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379791672{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]Sija: 3
Vielä pari vuotta sitten Spurs-leirissä eläteltiin jopa mestaruustoiveita, mutta nyt nuo haaveet vaikuttavat kaukaisemmilta. Liverpool ja Manchester City ovat vain vahvistuneet aivan liiaksi ja tuntuvat tällä hetkellä menevän menojaan.
Viime kevään Mestarien liigan kampanjasta ja huikeista tahdonvoiman näytöistä ammentaa toki itseluottamusta vaikka vuosikymmeneksi, mutta oliko Spurs sittenkään ”Euroopan toiseksi paras joukkue”? UCL-kausi oli monella hetkellä tervanjuontia, mutta tähdet osuivat kuukaudesta toiseen kohdalleen, ja tuhkimotarina jatkui aina Madridin finaaliin saakka.
Tottenhamin tehtyjen maalien määrä oli joukkueen vähäisin sitten Mauricio Pochettinon debyyttikauden 2014-2015, ja päästettyjen maalien määrä vastaavasti korkein. Tämä tilasto ei lupaa hyvää. On hieno juttu, että tähtipelaajat ovat viihtyneet Spursissa ja halunneet jatkosopimukseen suostua, mutta olisiko suurempikin tuuletus ollut jossain vaiheessa jo paikallaan? Rutiinisuoritus ei tule mestaruuteen riittämään.
Kapteeni Hugo Lloris on erinomainen maalivahti, mutta ei sittenkään enää aivan sarjan terävintä kärkeä. Dele Alli polkee hieman paikoillaan, eikä omista junioreista tullut viime kaudella yhtään todellista läpimurtoa. Harry Winks oli tätä lähimpänä, mutta teki jo vuotta aiemmin hyvin tuloaan.
Viime kauden positiivisin asia lienee se, että kauden edetessä nähtiin, ettei Spursin hyökkäys ole alkuunkaan pelkän Harry Kanen varassa. Niin Heung-Min Son, Fernando Llorente kuin Lucas Mourakin ottivat tarpeen vaatiessa roolia.
Kärkikahinoissa Tottenham on ilman muuta tälläkin kaudella, ja Mestarien liigan pelit jatkunevat myös kaudella 2020-2021. Kannattajille tekisi epäilemättä todella gutaa jonkinlainen pokaali, joten Spursin soisi ottavan cup-kilpailut tosissaan. Otteluruuhkassa kysytään tosin leveää materiaalia, sillä ylipeluutus on ollut Mauricio Pochettinolla aina uhkana.
Tottenham pelaa tällä kaudella jo neljättä vuotta peräkkäin Mestarien liigassa, ja on vakiinnuttamassa asemiaan yhtenä suurista. Tämä, jos mikä on seikka, mihin jokaisen Spurs-fanin kannattaa olla tyytyväinen. Varsinkin, kun muistaa, että ennen tätä putkea ainoa esiintyminen Mestarien liigassa tapahtui kaudella 2010-2011. Ja varsinkin, kun tiedostaa arkkivihollisen Arsenalin olevan kolmatta vuotta putkeen Mestarien liigasta ulkona.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_custom_heading text=”Ihanneavaus” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379887493{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_custom_heading text=”Kokoonpanolista” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379956327{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]
[table id=59 responsive=”collapse”]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]
Voita kaksi VIP-pakettia koripallon EM-kisoihin!
- Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
- Osallistu arvontaan.
- Voit voittaa kaksi VIP-pakettia koripallon EM-kisoihin 2025 Tampereelle!
-
- VIP-pakettiin sisältyy:
- otteluliput Suomen otteluun parhailta paikoilta
- korkeatasoinen ruokailu
- oma nimetty pöytä ennen ottelua, puoliajalla ja ottelun jälkeen
- majoitus Sokos Hotel Ilveksessä
- VIP-pakettiin sisältyy:
-
- Dejan Kulusevskiltä kritiikkiä joukkueelleen: ”Ehkä muilla on erilaiset mielipiteet”
- Arsenal teki selvää jälkeä Nottingham Forestista – Brightonin hieno syyskausi jatkui
- Erling Haaland kertoi miksi luottaa edelleen Pep Guardiolaan
- Enzo Fernández puski Chelsean voittoon Valioliigassa
- Erling Haaland motivoituu Manchester Cityn tappioputkesta – ”Me emme ole pudonneet sarjasta”
- Lähde: Liverpoolin kesähankinta ei suunnittele lähtöä minimaalisesta peliajasta huolimatta
- Ensimmäinen valmentaja rikkoi hiljaisuuden Valioliigan kohutapauksesta – ”Sillä ei ole väliä”
- Pep Guardiola antoi suuren lupauksen Manchester Citylle – ”Tiesin sen jo silloin”
- Enzo Maresca hehkuttaa valioliigaseuran legendaa – ”Ihmiset eivät ymmärrä kuinka hyvä hän on”
- Fantasy Premier League: GW 12 – käytä Wildcard näin
- Ange Postecoglou vahvisti: Tottenham joutuu Manchester Cityn vieraaksi ilman avauksen toppareita
- Enzo Maresca hehkuttaa valioliigaseuran legendaa – ”Ihmiset eivät ymmärrä kuinka hyvä hän on”
- Manchester Citylle surkeita uutisia – keskikenttäpelaaja loukkaantui
- Fantasy Premier League: GW 12 – käytä Wildcard näin
- Rúben Amorim valmis suureen haasteeseen: ”Olen oikea mies tähän pestiin”
- Man City ei saanut tahtoaan läpi – Valioliiga hyväksyi sääntömuutokset
- Pep Guardiola antoi suuren lupauksen Manchester Citylle – ”Tiesin sen jo silloin”
- Telegraph: Chelsea pelkää menettävänsä kapteeninsa taas pitkäksi aikaa sairastuvalle
- Pep Guardiola kertoi, miksi päätti jäädä Manchester Cityyn: ”En ole ylimielinen sanoessani niin”
- Newcastle-tähden kotiin murtauduttiin jo toista kertaa – ”Haluamme yksinkertaisesti elää rauhassa”