Britannian ammattilaisjalkapalloilijoiden liiton (PFA) varatoimitusjohtaja Bobby Barnes on paljastanut, että idea kauden viimeistelemisestä suljetuilla stadioneilla on saanut lisääntyvää kannatusta Valioliigan huippupelaajilta.

Uutisoimme eilen Valioliigan tuoreesta suunnitelmasta jatkaa kautta vasta kesäkuun ensimmäisenä päivänä. The Telegraphin mukaan tavoitteena olisi pelata kauden kaikki loput ottelut kuuden viikon aikana päätökseen, tyhjille katsomoille.

Barnesin mukaan Valioliigan pelaajat ovat vastustaneet suljetuilla stadioneilla pelaamista alusta alkaen. Kannatuksen määrä on kuitenkin lähtenyt nousuun, sillä se vaikuttaisi olevan ainut tapa saada kausi pelattua päätökseen.

– Minusta kyseessä on tilanne, missä meillä ei ole muita vaihtoehtoja. Pelaajat ovat realistisia sen suhteen. Ideaalisessa maailmassa me pelaisimme yleisön edessä. Mutta me emme ole ideaalisessa maailmassa. Ne pelaajat, joiden kanssa olen keskustellut, hyväksyvät sen, että jos tämä on ainut tapa toimia, niin siten on tehtävä, Barnes kertoi The Athleticille.

Barnes on muistuttanut kaikkia pääsarjan huippupelaajia siitä, kuinka suuri vaikutus Valioliigan TV-sopimuksilla ja niiden noudattamisella voi olla heidän palkkoihinsa. Pelaaminen tyhjille katsomoille ei välttämättä tyydyttäisi joukkueiden kannattajia, mutta se maksaisi pelaajien palkat.

– Olen puhunut pelaajille – joihin kuuluu kaksi tai kolme todella korkean profiilin valioliigapelaaja – ja aluksi keskustelut heidän kanssaan perustuivat siihen, etteivät he haluaisi pelata otteluita tyhjille katsomoille, jos mahdollista.

[readmore from=koronavirus]

– Sanoin heille: Kuulkaas, kukaan meistä, ideaalisessa maailmassa, ei haluaisi pelata tyhjän stadionin nurmella. Jalkapallossa on kyse faneista. Mutta realiteetti on, että suurin osa pelaajasopimusten – varsinkin korkeimmalla tasolla – niiden summat perustuvat televisiorahoihin, ja niitä varten on sopimuksia mitä on noudatettava. Jotta me (PFA) voimme suojella pelaajia heidän palkkojensa suhteen… jos tämä on ainut mahdollinen tapa pelata kausi loppuun, niin näin me tulemme tekemään.

– Totta puhuen, suurin osa pelaajista on myöntynyt kannattamaan ideaa keskusteluiden jälkeen. Pelaajat ymmärtävät tilanteen. He ymmärtävät vaihtoehdon. Jotta voimme viimeistellä kauden ajoissa, ensi kauden alkamisesta puhumattakaan, meidän on oltava avoimia kaikille vaihtoehdoille.

– Jos meidän on pelattava tyhjille stadioneille, jotta sopimukset voidaan suojata, ottelut saadaan pelattua ja kaupalliset diilit täytettyä, niin sitten meidän kaikkien on vain toimittava yhdessä ja hyväksyttävä ne uhraukset joita meidän on tehtävä kokonaisuuden vuoksi.