Manchester Unitedin maalivahtitilanne vaikuttaa lupaavalta. David de Gean asema ykkösvahtina voi olla tulevina vuosina uhattuna, uskoo entinen valioliigavahti ja nykyinen asiantuntija Matt Murray. Mutta mitä Unitedin pitäisi juuri nyt tehdä Dean Hendersonin kanssa?

Katseet kohdistuvat Sheffieldiin, jossa Dean Henderson on pelannut toisen Unitedin maalinsuulla erinomaisen kauden lainalla. Hendersonin lainasopimus on päättymässä kesäkuun lopulla, vaikka kausi onkin jatkumassa heinäkuun puolelle. Seurat eivät ole vielä tehneet virallisia toimenpiteitä lainan jatkamiseksi.

Sheffield United haluaa Hendersonin jatkavan kauden loppuun saakka, mutta Manchesterissa asiaa vielä pohditaan. Tukalan tilanteesta tekee Sheffield Unitedin kannalta se, että Henderson voidaan kutsua täysin laillisin keinoin takaisin Manchesteriin, vaikka sitten istumaan loppukausi vaihtopenkillä.

Se olisi toki epäreilu veto, mutta molemmat Unitedit pelaavat loppukaudella samoista sijoituksista, joten Manchesterissa on mietittävä myös urheilullista tulosta.

Olisiko sitten järkevää kutsua erinomaista kautta pelaava Henderson takaisin? Matt Murrayn mukaan ei.

– David de Gea on yhä yksi Valioliigan parhaista maalivahdeista. Viime kausi ei ehkä ollut niin hyvä, mihin olemme tottuneet, mutta hän on yhä huippuvahti. Hän allekirjoitti pitkän sopimuksen, joten hän on seuralle ehdoton vahvuus.

– Mutta, jos Hendersonia ei aiota peluuttaa Manchester Unitedissa, olisi tärkeää, että hän jatkaa Sheffieldissa Chris Wilderin alaisuudessa, Murray perusteli Sky Sportsin The Football Show -ohjelmassa.

Murrayn mukaan Hendersonin kanssa ei tulisi kiirehtiä. 23-vuotias maalivahti on osoittanut tällä kaudella tasonsa, mutta penkillä istuminen Unitedissa ei tee Murrayn mukaan hyvää hänen kehitykselleen.

– Vielä yksi kokonainen kausi (Sheffieldissä) ja sitten uskoisin hänen olevan valmis, mutta hänen täytyy mennä takaisin ja pelata. Mielestäni jossain vaiheessa hän tulee olemaan Manchester Unitedin ykkösvahti, koska hän ei ole pelkästään taitava, vaan hänellä on myös henkinen puoli kunnossa, Murray kehui.

Sekin on toki mahdollista, että Man United pelaisi Hendersonin kanssa omaan pussiin niin, että hän istuisi loppukauden vaihtopenkillä Manchesterissa ja palaisi ensi kaudeksi taas lainalle Sheffieldiin. Se olisi toki törkeä temppu, joka herättäisi varmasti närää niin Hendersonissa kuin Sheffieldissäkin.