Manchester United -hyökkääjä Marcus Rashford on ollut otsikoissa jo tällä viikolla kahdesta eri syystä. 22-vuotias joutui jättämään Nations League -ottelut Tanskaa ja Islantia vastaan väliin, avaten näin osaltaan paikkaa maajoukkueessa Jack Grealishille.

Kun jalkapallokentällä ei voi esiintyä edukseen, tekee Rashford sen vieläkin suuremmalla areenalla. Aiemmin tänä vuonna menestyksekkäästi koululaisten jatketun lounasedun puolesta kampanjoinut peluri on edelleen lasten näläntorjunnan asialla.

Omasta lapsuudestaan ruokakuponkien varassa avautunut Rashford on saanut viimeisimpään kampanjaansa taakseen liudan ruoka-alan jättejä. Mukana ovat muiden muassa Co-op, Kellogg’s, Lidl, Sainsbury’s, Tesco ja Waitrose.

Pelaaja sanoo olevansa varma, että nyt käynnistetyllä projektilla muutetaan asioita parempaan suuntaan.

– Meidän pitää etsiä parhaat tavat auttaa perheitä niin, etteivät niiden lapset enää joutuisi kärsimään nälästä. Halusimme tehdä tämän parhaalla mahdollisella tavalla, tuoda mukaan parhaat mahdolliset tekijät.

Perustettu ryhmä vaatii valtiollista tukea National Food Strategylle, jotta kouluruokailuetua saataisiin laajennettua edelleen, ja jotta ruokakuponkien arvoa saataisiin nostettua.

Rashford on sivussa harjoituksista ja mainitusta maajoukkuekomennuksesta, nilkkavaivojensa vuoksi. Muista joukkueen pelaajista ainakin Harry Maguire on myös estynyt osallistumasta normaaliin toimintaan, setviessään lomasekoiluitaan kreikkalaisessa oikeusistuimessa.

Lähde: BBC