Liverpolin managerin Jürgen Kloppin on tehtävä iso päätös ennen sunnuntain huippuottelua Manchester Cityä vastaan.

Roberto Firmino on jo pitkään muodostanut pelätyn hyökkäyskolmikon Mohamed Salahin ja Sadio Manén kanssa, mutta uusi hankinta Diogo Jota taistelee hurjan vireensä ansiosta tosissaan avauksen paikasta.

Jota (7) on tehnyt tänä vuonna kaksi maalia enemmän Liverpoolille kuin Firmino (5), vaikka hän saapui seuraan vasta syyskuun puolivälin jälkeen.

He tarjoavat Kloppille kaksi erilaista vaihtoehtoa hyökkäykseen, mutta Liverpoolin entinen puolustaja Stephen Warnock ei usko, että heitä nähdään samaan aikaan kentällä – varsinkaan Manchester Cityn vieraana.

[readmore from=Liverpool]

– Luulin, että Firmino aloittaisi Cityä vastaan, kunnes Jota teki mahtavan hattutempun Mestarien liigassa. Nyt kaikki veikkailevat, kumpi pääsee avaukseen [Cityn manageri Pep] Guardiola mukaan lukien. Cityn on varauduttava harjoituksissaan kumpaakin varten, kommentoi Warnock BBC:lle.

– En usko, että Klopp peluuttaa Jotaa ja Firminoa sekä Manéa ja Salahia Etihad Stadiumilla, kuten hän teki lokakuun lopussa Sheffield Unitedia vastaan. Se ei oikein toiminut, kun kaikki neljä olivat kentällä samaan aikaan, ja Kloppin sinä päivänä käyttämä 4-2-3-1-formaatio jätti laidat liian haavoittuvaisiksi.

Warnock ei arvuutellut, saako avauksen paikan sunnuntaina Jota vai Firmino, mutta hänen entinen joukkuekaverinsa Jamie Carragher uskoo Kloppin luottavan pitkäaikaiseen avainpelaajaansa Cityä vastaan.

– Jotan vire oikeuttaisi avauksen paikan, siitä ei voi kiistellä. Mutta uskon, että manageri palaa Firminoon ja siihen tapaan, jolla he ovat aiemmin pelanneet, sanoi Carragher Sky Sportsille.

– Minusta Firmino ei ole ollut tällä kaudella parhaimmillaan, siitä ei ole epäilystäkään. Minusta hän ei ollut viime kaudellakaan parhaimmillaan. Mutta he ovat aina suoriutuneet isoissa peleissä – Evertonia, Arsenalia, Chelsea vastaan. Niissä peleissä vastustajat avaavat alhaalta ja niissä peleissä Bobby Firmino on iso osa prässipelaamista.

– Jürgen Klopp tietää, että Man City haluaa avata alhaalta ja hän valitsee prässikoneensa. Myös Jota pystyy epäilemättä siihen, hän on ”prässimonsteri”, kuten Kloppin apuvalmentaja Pep Lijnders häntä kuvaili. Siinä mielessä hänestä ei tarvitse olla huolissaan.

– Mutta minä uskon, että Klopp palaa vanhaan juuri tätä peliä varten sen takia, minkä tyyppinen peli tämä on ja koska Bobby on pelannut niin monta kertaa Man Cityä vastaan.