Kausiennakko 2021-22 – Brighton: Ykköstopparin lähtö jätti ison aukon – uskomattoman huono tuuri ei voi jatkua loputtomiin
Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.
( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );
( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];
_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);
_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );
( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );
// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) );
Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo
- Perustettu: 1901
- Stadion: American Express Community Stadium (31 800)
- Kotikaupunki: Brighton & Hove
- Kotiasu: Sinivalkoinen
- Vierasasu: Keltainen
- Manageri: Graham Potter
- Saavutukset: Nousu Valioliigaan 2016-17, nousu Englannin pääsarjaan 1978-79, FA Cupin finaalissa 1983, FA Community Shieldin voitto 1910,
Liigan paras huono joukkue
- Valioliiga: 16.
- Pisteet: 41
- 9 voittoa, 14 tasapeliä, 15 tappiota
- Maaliero: 40-46
- Cupit:
- FA Cup: Viides kierros, hävisi Leicesterille
- Liigacup: Neljäs kierros, hävisi Manchester Unitedille
Brightonin kausi 2020-21 oli erittäin lupauksia herättävä, mutta myös äärimmäisen turhauttava.
Kauden kynnyksellä siirtomarkkinoilla nähtiin mielenkiintoista liikehdintää, kun parikin Brightonin kannattajakunnan suosikkia suuntasi muualle.
Sittemmin lopettanut Glenn Murray lähti ensin lainalle Watfordiin ja myöhemmin Nottingham Forestiin. Keskikentän taituri Aaron Mooy siirtyi kiinalaiseen Shanghai Portiin, ja hänen vierellään nähty luottoratsu Dale Stephens vaihtoi Burnleyyn. Fulham käytti osto-optionsa laitahyökkääjä Anthony Knockaertiin, josta Brighton sai mukavan 11,7 miljoonan euron korvauksen.
Brighton täydensi omia rivejään muutamalla tarkan markan hankinnalla. Liverpoolin jättänyt keskikenttäpelaaja Adam Lallana saapui Falmer Stadiumille ilmaiseksi ja puolustaja Joël Veltmanista maksettiin Ajaxille muodollinen miljoonan euron korvaus. Jälkijunassa joukkueeseen liittyi myös Englannin entinen maajoukkuehyökkääjä Danny Welbeck, hänkin ilmaiseksi lähdettyään Watfordista.
Albionin kauden kuusi ensimmäistä peliä tarjosivat seuran kannattajille läpileikkauksen tulevasta kaudesta. Lallana loukkaantui heti ensimmäisessä ottelussaan, kun Brighton kärsi Valioliigan avauskierroksella 1-3-tappion Chelsealle avoimessa ja katsojaystävällisessä kamppailussa. Brightonin maaliodottama (xG) oli tulevaa Mestarien liigan voittajaa parempi, mikä sekin heijasteli erittäin osuvasti alkanutta kautta.
Seuraavat kolme otteluaan Brighton voitti yhteismaalein 9-0, edeten liigacupissa neljännesvälierävaiheeseen, jossa se sai vastaansa Manchester Unitedin. Brighton kohtasi Unitedin heti kahdessa seuraavassa pelissään, ensin Valioliigassa ja heti perään liigacupissa. Liigassa Brighton hävisi maalein 2-3 (vaikka sillä oli parempi maaliodottama) ja liigacupissa 0-3.
Ensimmäinen ottelu manchesteriläisiä vastaan käynnisti Brightonissa synkän jakson, jonka aikana joukkue voitti vain yhden ottelun 16:sta. Jaksoon mahtui myös pari valonpilkahdusta, kuten viime hetken nousu tasoihin M23-derbyssä Crystal Palacea vastaan, voitto Aston Villaa vastaan sekä tasapeli hallitsevaa sarjamestaria Liverpoolia vastaan.
Marraskuussa Brighton teki myös yhden kauden parhaista peliliikkeistään, kun se antoi debyytin espanjalaismaalivahti Robert Sánchezille, joka nousi lopulta Albionin ykköstorjujaksi ja jopa Espanjan EM-kisajoukkueeseen.
Brightonin vaikea jakso tuli päätökseen 10. tammikuuta, kun se kaatoi Kakkosliigassa pelaavan Newport Countyn FA Cupissa. Tuokaan voitto ei ilmaiseksi tullut, sillä voittaja ratkaistiin vasta rangaistuspotkukilpailussa.
Pari päivää myöhemmin Manchester City palautti Brightonin maan pinnalle, kun se voitti Valioliigassa 1-0, mutta seuraavan tappionsa Albion kärsi vasta kuukauden kuluttua FA Cupin seuraavalla kierroksella. Cup-unelma tuli päätökseen, kun Leicesterin Kelechi Iheanacho iski joukkueensa kahdeksan parhaan joukkoon 94. minuutin voittomaalilla.
Kauden viimeisinä kuukausina Brightonin tulokset poukkoilivat laidasta laitaan, mutta se sai kurottua riittävästi rakoa putoamisviivaan. Toukokuun 10. päivä Brighton varmisti paikkansa pääsarjatasolla, jossa se on aloittamassa viidennen peräkkäisen kautensa.
Loppukauden kohokohtiin kuuluivat muun muassa tasapeli Chelseaa vastaan sekä viimeistä edeltävän kierroksen 3-2-voitto Man Citystä. Chelsea-pelin merkityksellisyyttä lisäsi se, että lontoolaiset olivat juuri vetäytyneet kiistellystä Euroopan Superliigasta, jota Brightonin seurajohto vastusti vahvasti myös julkisesti.
Lopputuloksena oli 16. sija Valioliigassa. Brighton sivusi piste-ennätystään, jonka se oli saavuttanut edeltävällä kaudella, mutta se päätyi sarjataulukossa pykälän alemmaksi. Brighton teki enemmän (40) ja päästi vähemmän (46) kuin koskaan aiemmin Valioliigassa, ja sillä oli paras maaliero kaikista sijojen 12-20 joukkueista.
Lisäksi Albion pelasi kuudenneksi eniten (12) nollapelejä kaikista Valioliigan joukkueista, ja sen päästettyjen maalien odottama (xGA) oli peräti sarjan kolmanneksi pienin.
Brighton pelasi mukiinmenevän kauden, mutta kaikki data kertoo, että sillä oli potentiaalia parempaankin. Neal Maupay kruunattiin joukkueen parhaaksi maalintekijäksi kahdeksalla osumallaan, mutta häntä kritisoitiin tasaisin väliajoin tuhlailusta. Konkarikärki Welbeck säesti kuudella osumalla ja sai itselleen jatkopahvin. Maaliodottaman perusteella vain sarjasta pudonnut Fulham kyykkäsi viimeistelyssään pahemmin kuin Brighton.
Mitä siirtoja Brighton on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.
[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]
Olet joukkue-ennakon sivulla 2.
Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.
Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo
Täsmähankintoja tähtien tilalle
Brighton teki kesän isoimman hankintansa jo siirtoikkunan varhaisessa vaiheessa, kun se hankki keskikenttäpelaaja Enock Mwepun Red Bull Salzburgista seurahistoriansa ennätyskorvauksella, 23 miljoonalla eurolla.
Sambian maajoukkuepelaajan saapuminen Falmer Stadiumille on selkeä merkki siitä, että Brighton odottaa saavansa tarjouksia Yves Bissoumasta, joka on lehtitietojen mukaan useammankin suurseuran kiikarissa.
Mwepu, 23, sai Salzburgin kannattajilta lempinimen Tietokone, koska hän lukee peliä niin hyvin. Mwepua on luonnehdittu kookkaammaaksi versioksi Chelsean supertähdestä N’Golo Kantésta, joka tunnetaan kyvystään katkoa vastustajien hyökkäyksiä erinomaisella prosentilla.
Keskikenttäpelaaja Davy Pröpper palasi PSV Eindhoveniin ja aussimaalivahti Mathew Ryan siirtyi Real Sociedadiin, mutta hänet sivuutettiin jo viime kaudella. Sitten Arsenal saapui apajille ja löi ison kasan rahaa pöytään hankkien Brightonin ykköstoppari Ben Whiten peräti 58,5 miljoonalla eurolla.
White on ollut Brightonin alakerran luottopelaaja, jonka tilalle seuran on tuotava korvaaja, mielellään vielä mitat täyttävä sellainen.
Vähäänkään merkittävien lähtijöiden joukossa olivat myös laitapuolustaja Bernardo, joka siirtyi RB Salszburgiin pysyvästi sekä laituri Alireza Jahanbakhsh, josta Feyenoord maksoi Brightonille reilun miljoonan euron siirtokorvauksen.
Welbeckin vuoden jatkopahvi tarkoittaa sitä, että Brightonin ei todennäköisesti tarvitse hankkia kuin yksi hyökkääjä, mutta uuden hyökkääjän se joka tapauksessa tarvitsee.
Brightonissa luotetaan yhä siihen, että Maupay saa vielä kanavoitua ylimääräisen energiansa tehoiksi sen sijaan, että hän käyttää sen tuomarien ja vastustajien kanssa kinasteluun.
Maupayn ja Welbeckin lisäksi vaihtoehdot eivät ole mairittelevat. Polvivaivoista kärsinyt Florin Andone pelasi viimeksi Brightonin paidassa kaksi vuotta sitten ennen lainapestiään Turkissa. Talvella 2018 hankittuun Jürgen Locadiaan käytettiin tuolloin 17 miljoonaa euroa, mutta jos tuota korvausta käytetään mittarina, on hänen osumistaan maksettu lähes kolme miljoonaa euroa per kappale. Hollantilaishyökkääjän odotetaankin lähtevän tänä kesänä muualle, mutta Brighton joutunee tyytymään valitettavan pieneen siirtosummaan.
Jos Brighton haluaa hankkia selkeän ykköshyökkääjän, se kääntänee katseensa Valioliigan ulkopuolelle, sillä se ei pysty taloudellisesti kilpailemaan englantilaisista profiilipelaajista isompien seurojen kanssa. Albion ei muutenkaan ole seura, joka syytää pelaajamyynneistä saatuja rahoja päättömästi uusiin hankintoihin.
Maalivahtiosastolle Brighton hankki tulevaisuuden nimen, Kjell Scherpenin, 21, Ajaxista noin 2,8 miljoonalla eurolla. Scherpen saattaa hakea vielä vastuuta lainasopimuksen myötä.
Pelaajasiirrot
[get-transfer-table table=”243″ team=”Brighton”]
Ketkä ovat Brightonin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.
[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]
Olet joukkue-ennakon sivulla 3.
Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.
Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo
Tähdet
Yves Bissouma
24 vuotta
Keskikenttäpelaaja
Malilainen Bissouma, 24, on yksi Brightonin kehutun kykyjenetsijätiimin kaikkien aikojen löydöistä. Hänet hankittiin kolme vuotta sitten Lillestä 17 miljoonalla eurolla, mutta Brighton ei vaivautuisi edes vastaamaan, jos joku tarjoaisi hänestä tuon summan tuplana.
Bissouma on noussut pelipaikkansa kyvykkäimpien pelaajien joukkoon Valioliigassa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikki osapuolet voittaisivat, jos Bissouma siirtyisi jo tämän siirtoikkunan aikana isompiin ympyröihin. Brighton saa hänestä vielä hyvän korvauksen ja Bissouma pääsee todennäköisesti pelaamaan europelejä, ehkä jopa Mestarien liigassa.
Jos Bissouma kuitenkin jää Brightoniin, on Albionilla yksi liigan parhaista box-to-box -pelaajista riveissään.
Lewis Dunk
29 vuotta
Keskuspuolustaja
Dunk, 29, on keikkunut ajoittain Englannin maajoukkueen porteilla, mutta toistaiseksi hän on pukenut Kolmen leijonan paidan ylleen vain debyytissään, marraskuussa 2018 ystävyysottelussa Yhdysvaltoja vastaan.
Brightonissa Dunk on ehdoton luottopelaaja. Kahdeksan kautta Albionissa pelannut toppari nousi toissa vuonna joukkueen kapteeniksi, ja hän on kantanut nauhaa esimerkillisesti.
Viime kaudella Dunk pelasi Brightonista kolmanneksi suurimmat minuutit Valioliigassa Whiten ja Bissouman jälkeen, eikä tuo sijoitus ainakaan tippune tulevalla kaudella.
Leandro Trossard
26 vuotta
Laitahyökkääjä
Trossardin, 26, nousu Belgian maajoukkueeseen on iso ylpeydenaihe ja kunnianosoitus niin hänelle itselleen kuin myös Brightonille. Se ei ole mikään itsestäänselvyys, että Valioliigan häntäpäästä lähdetään maajoukkuetauoille pelaamaan Kevin De Bruynen, Romelu Lukakun ja Eden Hazardin kanssa.
Hyökkäyspään monitaiturina tunnettu Trossard on on parhaimmillaan hyvinkin näyttävä pelaaja. Hän taitaa vastustajien ohittamisen ja omaa hyvän peliälyn, eikä hänen tehoissakaan ole Brightonin mittapuulla liikaa moittimista.
Belgialaislaituri on toistaiseksi suorittanut Valioliigassa pitkälti niin kuin hänen maali- ja syöttöodottamansa on antanut odottaa. Ehkä Brightonin pelin pitäisi kulkea vielä enemmän hänen kauttaan?
Läpimurtopelaaja – Moisés Caicedo
Caicedo, 19, on yks Ecuadorin lupaavimmista pelaajista, ja hänelle povataan menestyksekästä tulevaisuutta myös Brightonissa.
Brighton hankki Caicedon tammikuussa viidellä miljoonalla eurolla, ja häntä on sopeutettu maltillisesti englantilaiseen jalkapalloon. Debyytti Albionin edustusjoukkueessa on vielä tekemättä, mutta hänen pelaajaprofiilinsa kertoo, että hänestä on kaavailtu pitkäaikaista korvaajaa Bissoumalle.
Caicedo on pallollisena pelaajana hyvin samantyyppinen kuin Bissouma ja syöttökattaukseltaan erittäin lupaava. Caicedo myös taklaa hanakasti, mutta hän on muuten valovuosia Bissoumaa perässä puolustustyöskentelyssä, eikä hänen 178-senttinen vartensa ole varsinaisesti ihanteellinen pääpalloihin.
Jos Caicedo todetaan vielä liian raakileeksi Valioliigaan, hänet lähetettäneen lainalle. Siinä tapauksessa Brightonista kannattaa pitää silmällä keskikenttäpelaaja Jakub Moderia (22) ja toppari Leo Östigardia (21).
[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]
Olet joukkue-ennakon sivulla 4.
Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.
Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo
Takavasemmalta valmentajien eturiviin
Valmennusryhmä
- Manageri: Graham Potter
- Apulaismanageri: Billy Reid
- Apuvalmentaja: Björn Hamberg
- Maalivahtivalmentaja: Ben Roberts
Potterin, 46, reitti Valioliiga-valmentajaksi ei ole kenties se kaikista tavanomaisin.
Vankan yliopistotaustan omaavan englantilaisluotsin ensimmäinen pesti päävalmentajana oli ruotsalaisessa Östersundissa, joka pelasi hänen saapuessaan länsinaapurimme neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla.
Östersund nousi Potterin alaisuudessa ensimmäistä kertaa historiassaan Ruotsin pääsarjaan, ja pari vuotta myöhemmin se kruunattiin myös Ruotsin Cupin mestariksi. Cup-voitto avasi Östersundille paikan Eurooppa-liigaan, jossa se ylsi karsintojen kautta aina ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle asti. Potterin suojatit voittivat sensaatiomaisesti Arsenalin 2-1, mutta Tykkimiehet eteni otteluparista jatkoon yhteismaalein 4-2.
Pienellä budjetilla ja monipuolisella työkalupakilla operoinut Potter herätti urotekojensa myötä runsaasti kiinnostusta kotimaassaan, ja kesällä 2018 Mestaruussarjan Swansea nappasi hänet riveihinsä kolmevuotisella sopimuksella. Potterin projektille annettiin aikaa, ja se alkoikin lupauksia herättävästi, mutta hän jätti itse pestin vain vuotta myöhemmin, kun Brighton maksoi hänestä Swansealle 3,5 miljoonaa euroa.
Potter on saanut myös Brightonissa tilaa ja aikaa rakentaa. Albion on fiksusti johdettu seura, jolla on realistiset odotukset joukkueen menestymisen suhteen. Potter on toistaiseksi täyttänyt nuo odotukset, mutta myös osoittanut, että Brightonilla on lupa unelmoida varovaisen optimistisesti jostain suuremmasta.
Siihen on syynsä, miksi Potterilla on peräti kesään 2025 ulottuva sopimus Brightonin kanssa ja miksi hän on yksi arvostetuimmista englantilaisvalmentajista kollegojensa keskuudessa. Potterin (27%) voittoprosentti ei ole merkittävästi parempi kuin esimerkiksi Sami Hyypiän (23%) , joka sai kaudella 2014-15 Albionista lähtöpassit 26 ottelun jälkeen. Potterin joukkueista näkee kuitenkin aina, mitä ne hakevat, vaikka hän vaihtaisi formaatiota kolme kertaa pelin aikana.
Potterin pelifilosofia nojaa pallonhallintaan ja hyökkäysvoittoiseen jalkapalloon, mutta hänet on koko valmennusuransa ajan tunnettu siitä, että hän ei jymähdä paikalleen, vaan etsii uusia ideoita ja ratkaisuja vaikka epätavanomaisin metodein. Potterin syväluotaava suhtautuminen valmentamiseen on se asia, joka vie hänet jonain päivänä vielä suurempiin ympyröihin.
Peliryhmitys – muoto
Potterin Brightonia on vaikea piirtää yhteen muottiin. Transfermarkt-sivuston mukaan Albion lähti viime kaudella 12 erilaisella formaatiolla peleihin. Myös ryhmitelmien vaihtuminen otteluiden sisällä on arkipäivää Falmer Stadiumilla.
Yleisin toistuva piirre Brightonin formaatioissa on ollut kolmen topparin linja, joka saa vastustajasta riippuen erilaisia tukipelaajia ympärilleen. Ihannetilanteessa Albionin keskuspuolustajina pelaavat Dunk ja Adam Webster. Dan Burn ja Veltman voivat pelata niin puolustuksen laidoilla kuin kolmen topparin linjassa. Toppari Ben Whiten lähtö on vielä korvattava.
Kolmen keskuspuolustajan lisäksi Brighton voi pelata selkeillä laitapakeilla tai enemmän nousevilla wing-backeilla. Varsinkin Solly Marchin ja Tariq Lampteyn pelatessa laidoilta odotetaan enemmän nousuja kuin esimerkiksi Burnin ja Veltmanin ollessa kentällä. Puolustettaessa wingbackit ja muut ylempänä pelaavat pelaajat laskeutuvat 5-2-3-muodon kautta tarvittaessa 5-4-1:een.
Puolustuslinjan edessä Brightonilla pelaa yleensä kaksi keskikenttäpelaajaa, joista toinen laskeutuu alemmas auttamaan ylivoimien luomisessa. Tätä roolia hoitaa yleensä Pascal Groß ja toisinaan Steven Alzate. Lallana on vaihtoehto lähes jokaiselle keskikaistan paikalle.
Toisella keskikentän tontilla pelaa Bissouma – tai jatkossa hänen profiiliaan mukaileva pelaaja, kuten Mwepu – jolla on isompi vastuu pelin pyörittämisestä yläkerrassa. Roolit voivat kuitenkin vaihtua keskenään riippuen siitä, miten Brighton murtautuu prässin läpi. Se pyrkii lähtökohtaisesti rakentamaan maata pitkin, mutta korkealla ja leveällä pysyttelevät wing-backit tarjoavat mahdollisuuden pidempiin avauksiin.
Hyökkäyspäässä Brighton luottaa usein yhteen kärkipelaajaan ja kahteen kymppipaikan pelaajaan. Piikissä pelaa joko Maupay tai Welbeck. Jos kummatkin ovat kentällä, laskeutuu Maupay alemmas. Trossard on usein toinen pelaaja kärjen alapuolella, mutta myös Alexis Mac Allister saanee jatkossa enemmän ja enemmän vastuuta.
Ylivoimien luominen jatkuu myös vastustajan kenttäpuoliskolla. Brightonilla on pitkissä hyökkäyksissä monta pelaajaa lähes kiinni vastustajan alimmassa linjassa ja wing-backit pitämässä leveyttä yllä. Myös laitimmaiset topparit nousevat korkealle pelattavaksi. Kun Brighton on saanut pakkansa syvälle vastustajan puoliskolle, se pitää sen siellä myös prässätessään.
Ihanneavaus (3-4-3)
Pelaajalista
[table id=45 /]
Mistä sijoista Brighton pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.
[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]
Olet joukkue-ennakon sivulla 5.
Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.
Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo
Huono tuuri loppuu
Sijat: 11-13
Brighton on Grahamin Potterin alaisuudessa löytänyt oman tavan pelata. Se ei ole vielä tuottanut toivottua tulosta, mutta maaliodottamat kertovat, että joukkue pelaa tuloksiaan paremmin.
Tilastot eivät kuitenkaan muutu ilman, että maalintekopaikat muuttuvat konkreettisesti maaleiksi. Viime kaudella rimat ja lähes uskomattomat sattumat olivat Brightonia vastaan. Pitkässä juoksussa sattuman on käännyttävä. Siksi Brighton on alkavalla kaudella pelaamassa seurahistoriansa ylivoimaisesti parhaan kautensa.
Huoliakin riittää. Ben Whiten lähtö on iso menetys, ja Yves Bissouma on yhä monen suurseuran kiikarissa. Jos Bissoumakin vielä lähtee, putoaa Brightonin odotukset kertaheitolla. Korvaajia varmasti etsitään, mutta sopeutuminen ottaa aina oman aikansa.
Mahdollisuudet
Brighton alisuoritti parillakin mittarilla viime kaudella. Sen sijoitus kohenee jo huomattavasti, jos se yltää noilla mittareilla siihen, mitä siltä voi odottaa.
Jo pelkästään Maupayn tai jonkun muun maalivireen löytyminen voi nostaa Albionin ylempään keskikastiin.
Puolustuspään vahvuuksista Brightonin on hyvä lähteä rakentamaan. Albionin on yhä käännettävä enemmän pelejä voitoiksi, jos se haluaa taistella korkeammista sijoituksista. Viime kaudella Brighton pelasi eniten tasapelejä (14) kaikista Valioliigan joukkueista, joskin joukkoon mahtui myös pari viime hetken nousua, joita kelpasi tuulettaa.
Haasteet
Brightonin haasteet piilevät samoissa asioissa kuin viime kaudella: Mitä jos maaliodottamat ja muut positiiviset tilastot eivät konkretisoidu pisteiksi?
Albion on myös siitä haastavassa tilassa, että moni sen luottopelaajista on isompien seurojen kiikarissa. 1-2 menetystä onkin odotettavissa, mutta useampi jättäisi jo isoja rakoja paikattavaksi.
Brighton voi saada Bissoumasta ja Whitesta yhteensä jopa 100 miljoonaa euroa, mutta sen on pohdittava pitkään ja tarkasti, kuinka iso osa tuosta summasta sen on käytettävä mitat täyttävien korvaajien hankkimiseen.
[td_block_11 custom_title=”Brighton-uutiset” tag_slug=”Brighton” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]
Voita 1000€ lahjakortti ruokakauppaan!
- Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
- Osallistu arvontaan.
- Voit voittaa 1000€ lahjakortin ruokakauppaan!
- Rubén Amorim rikkoi hiljaisuuden kokoonpanosta pudotetun Marcus Rashfordin tilanteesta – ”Minä pystyn erottamaan asiat”
- Crystal Palace käytti tähtensä sopimuksen option
- Mikel Arteta vahvisti huonot uutiset Bukayo Sakasta – nämä korvaavat vaihtoehdot Arsenal-luotsilla on käsissään
- Virgil van Dijk kommentoi sopimustilannettaan
- Valioliigalegenda raivostui Jack Grealishin kohtelusta – täyslaidallinen fanien käytökselle: ”Olitte keskinkertaisia”
- Arsenalin Gabriel Jesus kertoi mielipiteensä pienestä peliajastaan: ”Monet ihmiset eivät katso pelejä…”
- Ruud van Nistelrooy pettyi Leicester-kannattajien käytökseen: ”Sitä on vaikea katsoa vierestä”
- Romano: Chelsea maksaa Sanchosta 25 miljoonaa euroa Manchester Unitedille – kokee tekevänsä loistavat kaupat
- Ange Postecoglou sai tarpeekseen pelitapakysymyksistä: ”En enää tiedä, mitä sanoa”
- Times: Bukayo Saka viikkoja sivussa pelikentiltä
- Rúben Amorim ymmärtää kannattajien turhautumisen ruman tappion jälkeen: ”Tämä on todella vaikeaa kaikille”
- Gary Neville otti kantaa Rúben Amorimin puhuttaneeseen ratkaisuun: ”Hänen on suojeltava itseään”
- Liverpool latoi kuusi maalia Tottenhamin verkkoon Lontoossa
- Pep Guardiola vastasi Erling Haalandin kriittisiin kommentteihin – ”En ole samaa mieltä”
- Times: Bukayo Saka viikkoja sivussa pelikentiltä
- Marcus Rashford jäi taas ulos Manchester Unitedin kokoonpanosta – näin Rúben Amorim kommentoi
- Bournemouth tyrmäsi Manchester Unitedin Old Traffordilla – Chelsean voittoputki katkesi
- Ange Postecoglou sai tarpeekseen pelitapakysymyksistä: ”En enää tiedä, mitä sanoa”
- Mikel Arteta arvioi Bukayo Sakan loukkaantumista – ”Olen melko huolissani”
- Romano: Chelsea maksaa Sanchosta 25 miljoonaa euroa Manchester Unitedille – kokee tekevänsä loistavat kaupat