Ineosin puheenjohtaja Sir Jim Ratcliffe haluaa ostaa pienen osuuden Manchester Unitedista. Englantilaismiljardööri haluaa aloittaa neuvottelut Glazerien kanssa.

Ratcliffe reagoi Bloombergin uutiseen, jonka mukaan yhdysvaltalaisperhe olisi valmis myymään osakkeen Unitedista. Hänen tähtäimessään olisi Timesin tietojen mukaan myöhemmin ostaa seura kokonaan hallintaansa.

– Jos seura on myynnissä, Jim on varmasti mahdollinen ostaja, Ratcliffen edustaja kertoi Timesille.

Ratcliffellä on tapana ostaa ostamansa yritykset täyteen hallintaansa. Hän on kuitenkin valmis neuvottelemaan Glazerien kanssa pienestäkin osasta, jos suunnitelmana on ottaa seura myöhemmin kokonaan hallintaan.

Glazereita on viime aikoina kritisoitu voimakkaasti joukkueen kriisin ja kaaottisen pelaajarekrytoinnin myötä. Ratcliffen edustaja uskoo, että sijoitus voisi auttaa kehittämään seuran rakenteita, mukaan lukien Old Traffordia, joka tarvitsee remonttia ja nykyaikaistusta.

– Kyse ei ole siitä rahasta mitä on käytetty tai mitä ei ole käytetty. Jim tarkastelee mitä voidaan nyt tehdä tietäen kuinka tärkeä seura on kaupungille. Nyt tuntuu oikealta ajalta käynnistyä uudelleen.

Veljesten Avram ja Joel Glazerin uskotaan edelleen haluavan pysyä mukana seuran toiminnassa. Muut perheenjäsenistä puolestaan haluavat ulos omistusportaasta.

Ratcliffen yritys Ineos omistaa jo Ranskan Ligue 1 -seura Nizzan, ja on hankkinut seuraan jo Kasper Schmeichelin sekä Aaron Ramseyn kaltaisia vahvistuksia.

Bloombergin raportin mukaan Glazerit ovat käyneet esineuvotteluja uudesta sijoittajasta, mutta perhe ei ole valmis myymään koko viiden miljardin punnan arvoista seuraa.