Newcastle on aloittanut suunnitelmat St James’ Parkin kapasiteetin laajentamiseksi, kertoo Telegraph.

St James’ Parkin nykyinen enimmäiskapasiteetti on hieman yli 52 000. Se on Valioliigan seitsemänneksi suurin stadion, mutta monet halukkaat jäävät viikottain ilman lippua, koska pelit myydään säännöllisesti loppuun.

Siksi Newcastle on aloittanut tutkimuksen, jossa selvitetään, miten kahta katsomoa voitaisiin laajentaa. Jos katsomoita voidaan parantaa, kapasiteetti voisi nousta noin 65 000:een.

Suunnitelman toteutuessa St James’ Park nousisi Englannin kolmanneksi suurimmaksi stadioniksi. Edelle jäisivät vain Wembley ja Manchester Unitedin Old Trafford.

Newcastle odottaa kuitenkin arkkitehtien vastausta siitä, mitä on mahdollista tehdä, ennen kuin suunnitelmien kanssa voidaan edetä.

Kustannukset tuskin tulevat esteeksi Saudi-Arabian julkisen investointirahaston (PIF) omistamalle seuralle, mutta rakentaminen stadionin ulkopuoliselle maalle voi aiheuttaa ongelmia. East Standin, jossa työt voitaisiin aloittaa, takana on suojeltuja rakennuksia.

Newcastle osti hiljattain maata Gallowgate Endin takaa, jonne rakennetaan parhaillaan uutta fanialuetta, jonka on määrä avautua vuonna 2024. Siksi seuran sanotaan haluavan kehittää ensin East Standia.

Telegraph Football

@TeleFootball
Newcastle plan to expand St James' Park capacity up to 65,000

✍️ @LukeEdwardsTele

#TelegraphFootball I #NUFC

Linkki twiittiin.