Valioliiga-seurat äänestävät ensi kuussa pidettävässä vuosikokouksessaan ehdotuksesta, joka koskee videotuomarijärjestelmä VAR:n poistamista ensi kauden alusta alkaen, kertoo Athletic.

Ehdotuksesta on vastuussa Wolverhampton, joka vaatii esityksessään VAR:n poistamista tänä kesänä.

VAR-järjestelmää on käytetty Valioliigassa vuodesta 2019 lähtien. Kuluvalla kaudella on ollut monia kiistanalaisia tapahtumia, mikä on lisännyt VAR:n saamaa kritiikkiä.

Wolvesin päätöslauselmassa sanottiin, että viiden kauden jälkeen ”on aika käydä rakentavaa ja kriittistä keskustelua” VAR:n tulevaisuudesta.

– Meidän kantamme on, että hinta, jonka maksamme pienestä tarkkuuden lisääntymisestä, on ristiriidassa pelimme hengen kanssa, ja sen vuoksi VAR pitäisi poistaa kaudesta 2024-25 alkaen.

Wolves kritisoi muun muassa VAR:n vaikutusta maalien tuulettamiseen ja ”spontaaniin intohimoon, joka tekee jalkapallosta erityisen”. Seuran mukaan pitkät VAR-tarkastukset ja huono viestintä aiheuttavat stadioneilla turhautumista ja hämmennystä.

Lausunnossaan Wolves sanoo, että VAR:n käyttö on karannut alkuperäisestä tarkoituksestaan subjektiivisten päätösten ylianalysointiin, mikä ”vaarantaa pelin sujuvuuden”.

Wolvesin mukaan VAR on myös johtanut vihamielisempään ilmapiiriin Valioliigan ympärillä ja heikentänyt luottoa tuomaritoimintaan, sillä virheitä sattuu yhä.

Seura sanoo, että VAR-päätöksiä koskeva jatkuva keskustelu varjostaa usein itse ottelua ja heikentää sarjan mainetta. Wolvesin mukaan liigan maine on jo rapautunut, koska VAR ”ruokkii täysin järjettömiä korruptiosyytöksiä”.

Valioliigan edustaja kommentoi Athleticille, että sarja tukee yhä VAR:n käyttöä.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
Premier League clubs are set to hold a vote at their annual general meeting next month on a proposal to abolish the video assistant referee (VAR) system from the start of next season.

More from @David_Ornstein ⬇️

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!