Englanti kohtasi sunnuntaina Slovakian EM-lopputurnauksen neljännesvälierissä. Englanti voitti jatko-otteluun edenneen pelin lopulta 2-1, ja eteni puolivälieriin.

Avausjakso sujui varsin odotetusti. Englanti hallitsi palloa ja piti Slovakian jatkuvasti puolustusasemissa. Slovakia sen sijaan luotti tiukkaan puolustamiseen ja nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Englannilla oli merkittäviä vaikeuksia laadukkaiden maalipaikkojen luomisessa, ja Slovakia onnistuikin pitämään vastustajansa poissa parhaalta maalintekosektorilta.

Slovakia iski johtomaalinsa 25. minuutilla. David Strelec nappasi pallon haltuun ja pelasi sen linjan taakse juosseelle Ivan Schranzille, joka siirsi pelivälineen ohi Englannin Jordan Pickfordin.

Englanti aloitti toisen jakson pirteästi. Englanti onnistui edelleen pitämään pelin jatkuvasti hyökkäyskolmanneksellaan ja se näytti tuottavan tulosta. Phil Foden onnistui jo maalinteossa, mutta lopulta osuma hylättiin paitsiona.

Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa Declan Rice laukoi pallon boksin ulkopuolelta tolppaan.

Englanti nousi kuoleman porteilta tasoihin 95. minuutilla. Jude Bellingham iski puolittaisella saksipotkulla pallon maaliin. 1-1.

Englannin voittomaali syntyi heti jatko-ottelun alussa. Englanti rakensi maalipaikan erikoistilanteen jälkitilanteesta. Ivan Toney puski pallon maalin edustalle ja Harry Kane jatkoi sen päällään Slovakian verkkoon. 2-1.

Englannin pikamaalit muuttivat odotetusti pelin kuvan päinvastaiseksi. Slovakia joutui ottamaan pallon- ja pelinhallinnan itselleen, mutta se ei lopulta tuottanut laadukkaita maalipaikkoja.