Englanti on EM-finalisti.

Englanti eteni EM-lopputurnauksen loppuotteluun voitettuaan keskiviikkona Hollannin välierässä 2-1. Harry Kane ja Ollie Watkins vastasivat Englannin maaleista.

Englannille EM-finaalipaikka on toinen peräkkäinen. Englanti eteni finaaliin myös edellisessä EM-lopputurnauksessa, mutta hävisi tuolloin finaalin rangaistuspotkuilla Italialle.

Hollanti vastasi välierän ensimmäisestä maalista. Xavi Simons riisti hyökkäyskolmanneksella pallon ja laukoi sen komeasti yläkulmaan ohi voimattoman Jordan Pickfordin.

Englanti nousi tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin. Kanea rikottiin boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Kane laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin.

Voittomaali näki päivänvalonsa 90. minuutilla. Watkins sai pallon haltuunsa boksissa ja laukoi sen välittömästi maaliin. Vaihdosta kentälle tullut Watkins oli pelannut vain 20 minuuttia EM-kisoissa ennen Hollanti-ottelua.

Englanti kohtaa sunnuntaina pelattavassa finaalissa Espanjan.