Newcastle United vahvistaa muutoksen omistajarakenteessaan. Amanda Staveley luopuu osakkuudestaan seuran omistajaportaassa.

Newcastlen tiedotteen mukaan Saudi-Arabian valtiorahasto PIF ja RB Sports & Media saavat Staveleyn ja hänen aviomiehensä Mehrdad Ghodoussin yrityksen PCP Capital Partnersin osakkeet heidän siirtyessä syrjään tehtävistään.

Omistajamuutoksen myötä PIF omistaa 85 prosenttia Newcastlesta ja RB Sports & Media loput 15 prosenttia.

PIF ja Staveley saapuivat Newcastlen omistajiksi syksyllä 2021. PIF osti tuolloin 305 miljoonalla punnalla 80 prosenttia seurasta. Staveleylla ja Ghoudoussilla oli 10 prosentin osakkuus.

– Amanda ja Mehrdad tulevat saamaan meiltä ikuiset kiitokset ja me toivotamme heille kaikkea parasta heidän siirtyessä keskittymään muihin liiketoimiinsa. Olemme saavuttaneet niin paljon yhdessä vuoden 2021 jälkeen mukaan lukien Mestarien liiga -jalkapalloa ensimmäisellä täydellä kaudellamme tässä uskomattomassa seurassa, Newcastlen puheenjohtaja Yasir Al Rumayyan kommentoi seuran tiedotteessa.

– Newcastle on erityinen ja ainutlaatuinen seura. Sen osaomistajana oleminen on ollut kunniatehtävä. Mehrdad ja minä rakastimme olla osana seuraa ja sen yhteisöä ja olemme todella ylpeitä Newcastle Unitedin edistysaskelista viime vuosina, Staveley sanoi jäähyväisviestissään.

Newcastle United FC

@NUFC
Newcastle United today announces that an agreement has been reached to change the club’s ownership structure.

PIF and RB Sports & Media will together acquire PCP Capital Partners’ shareholding in the club and Amanda Staveley will step down from all her positions with Newcastle…

LUE MYÖS!