Englanti ja Espanja iskevät yhteen sunnuntai-iltana EM-finaalissa. 

Englanti selvitti tiensä finaaliin voitettuaan pudotuspeleissä Slovakian, Sveitsin ja Hollannin. Slovakia kaatui jatko-ottelussa, Sveitsi rangaistuspotkukilpailussa ja Hollanti lisäajan voittomaalilla.

Englanti pelaa toisessa peräkkäisessä EM-finaalissaan. Englanti hävisi edellisten kisojen finaalin Italialle rangaistuspotkuilla.

Vaihtelevalle peliajalle kisoissa jäänyt Trent Alexander-Arnold muistuttaa, että finaaliin pääseminen on itsessään jo merkittävä suoritus.

– Niin kuin sanontakin menee, ei kyse ole siitä, miten joku alkaa, vaan miten se päättyy. Olemme päättämässä tämän turnauksen todella hyvin ja odotamme saavamme sitäkin paremman lopun. Meitä ei kiinnosta, ketä vastaan pelaamme tai mitä ihmiset sanovat meistä. Finaaliin pääseminen on jo itsessään suuri saavutus ja sen voittaminen olisi sitäkin suurempi. Mentaliteettimme on mennä otteluun ja voittaa se. Kyse on vain yhdestä ottelusta.

Alexander-Arnoldin mielestä Espanjan on ollut kenties koko kisojen paras joukkue.

– Finaalit kääntyvät aina sille joukkueelle, joka haluaa voittaa enemmän ja tekee hieman enemmän töitä voiton eteen. Uskomme voittavamme, ja meidän on mentävä tuolla mentaliteetilla finaaliin. Tiedämme, että luvassa on kaikista vaikein ottelu. Espanja on pelannut kenties kaikista parhaiten tässä turnauksessa, mutta yksikään joukkue ei pääse tuurilla finaaliin.

LUE MYÖS