Englanti ja Espanja iskivät sunnuntai-iltana yhteen EM-finaalissa. Espanja voitti finaalin maalein 2-1.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate teki yhden muutoksen avauskokoonpanoonsa. Southgate nosti Luke Shaw’n avaukseen ja jätti Kieran Trippierin penkille.

Ottelun avausjakso sujui varsin odotetusti. Peli oli tarkkaa ja kummatkin joukkueet välttelivät virheitä ja riskejä parhaansa mukaan. Laadukkaat maalipaikat loistivat poissaolollaan, eikä kumpikaan onnistunut luomaan sen suurempaa uhkaa hyökkäyskolmanneksellaan.

Espanja iski finaalin avausmaalin heti toisen jakson alussa. Nico Williams pääsi laukomaan boksin sisältä pallon varmasti alakulmaan. Jordan Pickford ei onnistunut pysäyttämään espanjalaisen tarkkaa vetoa.

Englanti nousi tasoihin noin 20 minuuttia ennen täyttä aikaa. Kentälle vaihdettu Cole Palmer laukoi boksin ulkopuolelta tarkan maanuoliaisin ohi Espanjan maalia vartioineen Unai Simónin. 1-1.

Ottelun voittomaali syntyi hetki ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Mikel Oyarzabal iski lähietäisyydeltä pallon maaliin ja laukoi Espanjan Euroopan mestariksi.