Englanti hävisi EM-finaalin sunnuntai-iltana Espanjalle maalein 1-2. Espanjan Mikel Oyarzabal iski finaalin voittomaalin viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Englannille uusi finaalitappio oli luonnollisesti valtava pettymys. Gareth Southgate on johdattanut Englannin kahteen peräkkäiseen EM-finaaliin, mutta Englanti on hävinnyt molemmat. Kesällä 2021 Italia kukisti Englannin finaalissa rangaistuspotkuilla.

Southgaten sopimus Englannin jalkapalloliiton kanssa päättyy vuodenvaihteessa. Southgatelta tiedusteltiin finaalin jälkeen, aikooko hän jatkaa pestissään.

– Mielestäni nyt ei ole oikea aika tehdä tuollaista päätöstä. Puhun asiasta tiettyjen ihmisten kanssa, mutta en tee sitä nyt. En puhu asiasta julkisesti ennen kuin puhun siitä tärkeiden ihmisten kanssa taustalla.

Southgaten mielestä Englanti ei saanut tarpeeksi aikaan finaalissa.

– Olen todella turhautunut kaikkien puolesta. Pelaajat pelasivat uskomattoman turnauksen. Olen niin ylpeä siitä, mitä he tekivät, mutta emme lopulta onnistuneet. Espanjan voittomaalin aikaan meillä oli kontrolli pelistä. Lisäksi saimme lopussa huippupaikan tasoittaa peli, mutta emme todennäköisesti saaneet tarpeeksi aikaiseksi 90 minuutin aikana.

LUE MYÖS