Englannin maajoukkue koki jälleen uuden takaiskun. 

Se hävisi EM-finaalin sunnuntaina Espanjalle 1-2. Kyseessä oli toinen peräkkäinen EM-finaali, jonka Englanti hävisi. Kesällä 2021 Italia onnistui voittamaan Englannin EM-finaalissa lopulta rangaistuspotkuilla.

ITV:lle EM-kisoja analysoinut Gary Neville oli luonnollisesti pettynyt Englannin tappion jälkeen. Neville myönsi Englannin hävinneen selvästi paremmalle joukkueelle.

– Tämä on uskomattoman kova takaisku Englannin kannattajille. Tämä on kuin ikuinen tarina, emmekä koskaan pääse maaliviivan yli. Ehkä emme ansainneetkaan sitä. Espanjalla oli lukuisia maalipaikkoja. Emme kontrolloineet tärkeintä ottelua ja se on ollut maajoukkueen ongelma jo pitkään. Emme kykene pelaamaan pallon takana. Voit voittaa tuurilla, mutta jossain vaiheessa pelaat yksinkertaisesti liian laadukasta joukkuetta vastaan. Englannin pelaajat ovat pelokkaita, kun vastustaja hallitsee palloa.

Espanjan Rodri joutui jättämään pelin kesken tauolla loukattuaan polveaan. Espanja pelasi silti mallikkaan toisen jakson. Neville nosti sen esiin pelin jälkeen.

– Espanja menetti parhaan pelaajansa tauolla ja pelasi silti tuolla tavalla ilman häntä. Englannin pelaajat ovat todella turhautuneita. Kannattajat ovat niin ikään turhautuneita. Tuntuu, että tämä on tapahtunut liian monta kertaa. Miten pitkään tämä jatkuu, Neville mietti.

LUE MYÖS