Englanti hävisi EM-finaalin Espanjalle maalein 1-2. 

Englannin kapteeni Harry Kane otettiin vaihtoon 61. minuutilla. Kane jäi finaalissakin varjojen maille, eikä saanut itsestään parasta irti. Kane pelasi varsin vaisut pudotuspelit, ja oli selvää, ettei Gareth Southgate onnistunut käyttämään Kanen vahvuuksia tarpeeksi hyvin.

Rio Ferdinand kritisoi Southgatea siitä, ettei Kane päässyt pelaamaan omilla vahvuuksillaan. 

– Kane on ollut parhaimmillaan silloin, kun hänen laidoillaan on pelannut kaksi nopeaa laitahyökkääjää. Olemme nähneet sen Tottenhamissa ja Bayern Münchenissä. Ne ovat joukkueita, jotka pelaavat pallon nopeasti ylös ja samalla laitahyökkääjät juoksevat syvälle. Silloin Kane saa kärkenä itsestään parhaan irti. Bayernissa Kane viimeisteli yli 40 maalia pelatessaan joukkueessa, jonka ominaisuudet sopivat hänelle. Maajoukkueessa pelitapa ei sovi Kanelle. 

Ferdinand nosti esimerkiksi Marc Cucurellan, joka pelasi loistavat kisat Espanjan paidassa, vaikka joutui seurajoukkueensa Chelsean kannattajien kynsiin heikkojen peliesitysten seurauksena.

– Voimme puhua siitä, pelasiko hän hyvin vai huonosti, mutta sinun on saatava pelaajasi pelaamaan vahvuuksillaan. Katsotaan vaikka Marc Cucurellaa. Chelsean kannattajat nauroivat hänelle, mutta nyt hän olikin koko kisojen paras vasen laitapuolustaja, koska hän sai pelata omilla vahvuuksillaan ja Espanjan peli sopi niihin, Ferdinand totesi BBC:lle.

LUE MYÖS