Roy Keane uskoo, ettei Englannin joukkueessa riittänyt tällä kertaa laatua voittamaan miesten EM-turnausta Saksassa. Kolme Leijonaa hävisi toisen peräkkäisen EM-loppuottelunsa Espanjalle 1-2-lukemin Berliinissä sunnuntaina.

Englanti joutui pettymään myös kolme vuotta sitten hävittyään EM-finaalin Italialle Wembleyllä rangaistuspotkukilpailussa. Maan historian toistaiseksi ainoasta arvokisapokaalista vuoden 1966 MM-kisoissa on vierähtänyt jo 58 vuotta.

Espanja voitti turnauksessa kaikki seitsemän otteluaan. Euroopan mestaruus oli La Rojan ensimmäinen arvokisavoitto 12 vuoteen.

Keanen mielestä Englannin on tällä kertaa tunnustettava tappionsa.

– Paras joukkue voitti tänään ja paras joukkue voitti koko turnauksen. Heillä oli hieno sekoitus. Heillä oli nopeutta, nuoruutta ja kokemusta. He tekivät äärimmäisestä töitä kaikella sillä lahjakkuudella, Keane kehui Espanjan kultajoukkuetta ITV:llä.

– Englannilta puuttui tänään laatua. Heiltä puuttui sitä laatua ehkäpä koko turnauksen ajan. Ehkäpä sitä taistelutahtoa ja intohimoa. Vaihtoehdot penkiltä veivät heidät finaaliin. Mutta kun tätä tarkastelee uudelleen, huippu-urheilu on armotonta. Olen aina sanonut niin.

– Me olemme hävinneet isot ottelumme. Joskus vastustaja on vain sinua parempi. Espanja oli erinomainen.

– Urheilussa täytyy vain pystyä ottamaan se askel taaksepäin ja nöyrtyä. Voittaminen on hienoa, mutta on myös tärkeää pystyä myöntämään, että se toinen joukkue oli parempi. Päästä siitä yli, palata yhteen ja jatkaa eteenpäin.

Saksan EM-kisat olivat Englannin neljännet arvokisat Gareth Southgaten alaisuudessa. Sopimuksensa vuoden lopussa päättävä valmentaja ei ole vielä tehnyt päätöstä jatkostaan.

LUE MYÖS!