Englanti hävisi EM-finaalin Espanjalle maalein 1-2.

Kyseessä on Englannille toinen peräkkäinen EM-finaalitappio. Kesällä 2021 Italia voitti Euroopan mestaruuden kaadettuaan Englannin lopulta rangaistuspotkukilpailussa.

Gareth Southgate on työskennellyt Englannin A-maajoukkueen päävalmentajana noin kahdeksan vuoden ajan. Southgate on johdattanut Englannin kahteen EM-finaaliin. Lisäksi Southgaten alaisuudessa Englanti on päässyt kerran MM-välieriin.

Southgate sai huomattavasti kritiikkiä joukkueensa pelitavasta EM-kisoissa. Englantia syytettiin muun muassa pragmaattisuudesta ja liian puolustavasta ja riskejä välttelevästä jalkapallosta.

Southgaten nykyinen sopimus Englannin jalkapalloliiton kanssa päättyy vuodenvaihteessa. Englantilaismedian mukaan liitto haluaisi solmia jatkosopimuksen Southgaten kanssa.

Jamie Carragher kertoi Sky Sportsille toivovansa Southgaten jäävän Englannin maajoukkueen peräsimeen.

– Haluaisin Southgaten jäävän, mutta ymmärrän, jos hän jättää pestinsä. Hän saa aivan liikaa kritiikkiä. Kuka haluaisi Englannin päävalmentajan pestin itselleen? Olettaen, että sinun pitäisi voittaa seuraavat MM- tai EM-kisat, jotta pestiäsi voitaisiin pitää onnistuneena. Emme ole maa, joka voittaa pokaaleja. Emme ole Brasilia. Emme ole maajoukkue, jolla on menestyksekäs historia.

– Haluamme muuttaa sen, mutta en näe valmentajien haluavan järin innokkaasti pestiä Englannin peräsimessä. Huippuvalmentajat valmentavat Mestarien liigassa. Valmentajat haluavat olla siellä. Maajoukkuejalkapallossa kyse on pelaajista. Et voi hankkia pelaajia maajoukkueeseen, vaan sinun on tehtävä töitä sillä pelaajamateriaalilla, joka on jo valmiiksi olemassa.

– Kenties joku toinen valmentaja olisi saanut enemmän irti tästä joukkueesta, mutta siinä tapauksessa Englannin olisi pitänyt voittaa mestaruus. Olemme onnistuneet siinä kerran sadan vuoden aikana.

LUE MYÖS