Kansainvälinen jalkapalloliitto (FIFA) tutkii Chelsean keskikenttäpelaajan Enzo Fernándezin julkaisemaa somevideota, kertoo Reuters.

Argentiinalainen Fernández, 23, julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jossa hän ja osa maajoukkuekavereistaan lauloivat kyseenalaista laulua voitettuaan Copa Américan.

Laulu on alun perin lähtöisin Argentiinan kannattajilta, ja siinä pilkataan Ranskan tummaihoisten pelaajien taustoja.

Videon tultua julki Ranskan jalkapalloliitto kuvaili sitä ”rasistiseksi ja syrjiväksi” ja ilmoitti valittavansa siitä FIFA:lle. Nyt lajin kansainvälinen kattojärjestö on vahvistanut tutkivansa asiaa.

– FIFA on tietoinen sosiaalisessa mediassa leviävästä videosta, ja tapausta tutkitaan. FIFA tuomitsee jyrkästi kaikenlaisen syrjinnän, harjoitti sitä kuka tahansa, mukaan lukien pelaajat, kannattajat ja toimihenkilöt.

Fernández pyysi myöhemmin toimintaansa anteeksi sosiaalisessa mediassa ja sanoi, että ”juhlien euforia” vei hänet mennessään.

– Laulu sisälsi erittäin loukkaavaa kieltä, eikä näille sanoille ole mitään tekosyytä, pahoitteli argentiinalaispelaaja.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Chelsea on ilmoittanut aloittaneensa tapauksesta ”sisäisen kurinpitomenettelyn”. Osa Fernándezin joukkuekavereista on lopettanut hänen seuraamisensa sosiaalisessa mediassa.

Fernándezin joukkuekaveri, ranskalaistoppari Wesley Fofana jakoi kohuvideon tilillään ja kuvaili sitä ”estottomaksi rasismiksi”. Chelsean edustusjoukkueessa on seitsemän ranskalaista pelaajaa, joista lähes kaikilla on sukujuuria Afrikassa.

Argentiinan varapresidentti Victoria Villarruel puolusti Fernándezia ja maajoukkuetta ja sanoi, ettei hän siedä ”kolonialistisen” maan toimia.

– Yksikään kolonialistinen maa ei pelottele meitä laulun takia tai siksi, että kerromme totuuksia, joita he eivät halua myöntää, Villarruel kirjoitti tilillään X:ssä.

– Argentiina on itsenäinen ja vapaa maa. Meillä ei ole koskaan ollut siirtomaita tai toisen luokan kansalaisia. Emme ole koskaan pakottaneet elämäntapojamme kenellekään.

– Mutta emme myöskään siedä sitä, että meille tehdään niin… Enzo minä tuen sinua, (Lionel) Messi, kiitos kaikesta!

ESPN FC

@ESPNFC
Wesley Fofana has responded to a video posted on Instagram by his Chelsea teammate Enzo Fernández which showed Argentina players appearing to sing about French players with African heritage.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS