Yhdysvaltalainen Friedkin Group (TFG) on ilmoittanut vetäytyvänsä aikeistaan ostaa Everton, kertoo BBC.

AS Roman omistava TFG pääsi kesäkuussa periaatteessa sopuun Evertonin ostamisesta ja sille myönnettiin yksinoikeus neuvotella seuran nykyisen omistajan, Farhad Moshirin Blue Heaven Holdings -yhtiön kanssa.

Perjantaina Friedkin Group ja Blue Heaven Holdings kertoivat kuitenkin yhteistiedotteessaan, että kauppaa ei viedä loppuun.

– Osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että on molempien etujen mukaista, että Everton tutkii muita vaihtoehtoja.

Lausunnossa lisättiin, että Friedkin Group, joka sijoitti seuraan 200 miljoonaa puntaa ja maksoi pois 158 miljoonan punnan lainan MSP Sports Capitalille ja kahdelle paikalliselle liikemiehelle, ”pysyy seuran lainanantajana”.

Moshiri on yrittänyt myydä Evertonia kahden vuoden ajan. TFG:n vetäytyminen on neljäs kerta tuona aikana, kun neuvottelut ovat kaatuneet vastaavassa vaiheessa.

Miksi Friedkin Group vetäytyi?

Athleticin mukaan TFG vetäytyi neuvotteluista torstaina viitateen huoliinsa Evertonin veloista Miamissa toimivalle yksityiselle sijoitusyhtiö 777:lle.

Everton on 777:lle velkaa 200 miljoonaa puntaa, joka koostuu sarjasta lainoja, jotka sijoitusyhtiö myönsi seuralle viime kaudella. Tuo laina on nyt yhdysvaltalaisen vakuutusyhtiö A-Capin, rahojen alkuperäisen lähteen, hallinnassa.

TFG:n huoli velasta liittyy siihen, että 777 on parhaillaan keskellä konkurssimenettelyä. 777:n alaisten yritysten monimutkainen verkko alkoi purkautua aiemmin tänä vuonna kuukausia kestäneiden oikeustapausten jälkeen. Syytökset ovat koskeneet maksamattomia laskuja ja väitettyjä petoksia.

Vakavin syytös koskee vakuutusalaan erikoistunutta lontoolaista sijoitusyhtiö Leadenhall Capital Partnersia, joka on syyttänyt sekä 777:ää että A-Capia petoksesta.

Kummatkin yhtiöt kiistävät syytökset. A-Cap on lainannut 777:lle satoja miljoonia dollareita vuosien saatossa ja taistelee nyt myös omasta selviytymisestään.

Friedkin Group on ilmeisesti tilannetta tarkasteltuaan tullut siihen johtopäätökseen, että riskit ovat liian suuret.

TFG:n uusi laina mukaan luettuna Everton on velkaa yli 600 miljoonaa puntaa kolmelle ulkopuoliselle lainanantajalle sekä 450 miljoonaa puntaa osakkeenomistajien lainoja Moshirille.

Osakkeenomistajien lainat on käytännössä kirjattu yhtälöstä pois ,mutta Moshiri on toivonut saavansa vähintään 50 miljoonaa puntaa 94 prosentin osuudestaan seurassa. Viimeisin takaisku vesittää tuota toivetta entisestään.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
The Friedkin Group’s proposed takeover of Everton is off, plunging the Premier League club back into crisis.

#EFC

Full story here from @mjshrimper ⬇️

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS