David De Gea on ollut työttömänä jo yli vuoden ajan.

De Gea jätti Manchester Unitedin vapaana agenttina kesällä 2023. 

Espanjalaisvahti ehti jo allekirjoittaa jatkosopimuksen Manchester Unitedin kanssa, mutta Athleticin mukaan seura veti yllättäen jatkosopimustarjouksen pois pöydältä ja tarjosi De Gealle sopimusta uusilla ehdoilla. De Gea ei suostunut uuteen jatkosopimustarjoukseen ja jätti Manchester Unitedin.

Athleticin saamien tietojen mukaan De Gea pettyi etenkin Erik ten Hagiin ja Manchester Unitedin silloiseen jalkapallojohtajaan John Murtoughiin. Ten Hag ja Murtough päättivät tiettävästi, että joukkue tarvitsi uuden ykkösmaalivahdin viime kesänä. Manchester United hankki lopulta André Onanan yli 50 miljoonalla eurolla Internazionalesta.

Athleticin mukaan De Gea on kertonut lähipiirilleen, että olisi palannut ilomielin Manchester Unitediin, jos Murtough ja ten Hag olisivat jättäneet seuran. Murtough poistui Manchester Unitedista huhtikuussa ja ten Hag oli saada potkut, mutta seurajohto päätti lopulta, että luotsi saa pitää työpaikkansa.

Lähde kertoo De Gean löytävän lähipäivinä uuden seuran. De Gea on saanut tarjouksia MLS:stä, Saudi-Arabiasta ja Italiasta.

De Gea pelasi vuosien saatossa 545 virallista ottelua Manchester Unitedin tolppien välissä.

LUE MYÖS