HELSINKI. Lucas Bergström on hiukan ongelmallisessa asemassa Chelseassa.

Lontoolaisseuran ykkösjoukkueessa on edelleen kirjoilla viisi maalivahtia, vaikka Kepa Arrizabalaga juuri lainattiin Bournemouthiin.

Viidestä maalivahdista vain yksi voi kerrallaan pelata, ja Bergström on nokkimisjärjestyksessä vasta neljäntenä tai viidentenä. Peliaikaa ei siis ole luvassa, jos 21-vuotias suomalaisvahti jää seuraan. Toki juuri tämän hetken tietojen mukaan Chelsea olisi lainaamassa Djordje Petrovicin Strasbourgiin, mutta edelleen Bergströmin edellä olisi ainakin kaksi maalivahtia.

Maaliskuusta kesäkuun puoliväliin Bergström oli lainalla Ruotsin Brommapojkarnassa. Sielläkin vastuuta tuli vain neljässä ottelussa.

Pelaamattomuudesta huolimatta Bergström valittiin Pikkuhuuhkajien syyskuun EM-karsintaotteluihin. Suomen U21-joukkue kohtaa Armenian 6.9. ja Romanian 10.9.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Mika Lehkosuo paljasti lehdistötilaisuudessa, että Bergströmin seurajoukkuetilanteeseen yritetään saada muutosta.

– Lucaskin haluaa päästä paikkaan, missä pääsee pelaamaan. On selvää, että Lucaksen täytyy löytää sellainen paikka. Tie on tukossa Chelseassa. Tiedän, että yrityksiä löytää lainaseura on ollut, Lehkosuo vastasi Valioliiga.comin kysymykseen.

Lehkosuo ei halunnut sen enempää avata, onko puhetta ollut nimenomaan lainasiirrosta vai olisiko Chelsea kauppaamassa Bergströmiä jopa pysyvällä siirrolla muualle.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS