Manchester United ja Tottenham saivat perjantaina tietää tämän kauden vastustajansa uudistuneessa Eurooppa-liigassa.

Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) on uudistanut eurocupejaan merkittävästi tälle kaudelle. Lohkovaiheet ovat jääneet historiaan, ja tilalle on tullut liigavaihe, jossa kaikki joukkueet kilpailevat jatkopaikoista keskenään.

United ja Spurs olivat arvonnassa ykköskorissa. Liigavaiheen ottelukalenteri julkistetaan lauantaina.

Manchester Unitedin vastustajat liigavaiheessa: Rangers (k), Porto (v), PAOK (k), Fenerbahçe (v), Bodø/Glimt (k), Viktoria Plzeň (v), Twente (k), FCSB (v)

Tottenhamin vastustajat liigavaiheessa: AS Roma (k), Rangers (v), AZ Alkmaar (k), Ferencváros (v), Karabah (k), Galatasaray (v), Elfsborg (k), Hoffenheim (v)

Eurooppa-liigan uusi formaatti

Eurooppa-liiga noudattaa samaa systeemiä ja osallistujamäärää (36) kuin Mestarien liiga.

Uudessa formaatissa kukin joukkue kohtaa liigavaiheessa kahdeksan eri vastustajaa siten, että se pelaa neljä ottelua kotona ja neljä vieraskentällä.

Arvonnassa jokaiselle joukkueelle arvottiin kaksi vastustajaa jokaisesta korista niin, että se kohtaa yhden kotikentällään ja toisen vieraissa. Arvontasysteemi estää joukkueita kohtaamasta oman maansa edustajia, eikä yhdelle seuralle voi tulla kuin kaksi vastustajaa yhdestä maasta.

Liigavaiheen päätteeksi kahdeksan parasta joukkuetta pääsevät suoraan neljännesvälieriin sijoitettuina joukkueina.

Sijat 9-24 taas etenevät playoff-vaiheeseen, jonka voittajat saavat vastaansa liigavaiheen kahdeksan parasta joukkuetta neljännesvälierissä. Sijoille 25-36 jääneet joukkueet putoavat tämän kauden eurokilpailuista.

Kaikki pudotuspelivaiheet pelataan kaksiosaisina lukuun ottamatta loppuottelua.

LUE MYÖS