Kesän siirtoikkuna päättyi perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Siirtoikkunan päätöspäivän suurin yllätys nähtiin Lontoossa. Arsenal lainasi Raheem Sterlingin Chelseasta.

Sterling ei kuulunut Chelsean projektiin, eikä mahtunut edes harjoittelemaan seuran edustusjoukkueen kanssa. Laina kattaa kuluvan kauden, eikä siinä ole mukana osto-optiota.

Arsenalin urheilutoimenjohtaja Edu kertoi seuran verkkosivuilla, miksi Sterling lopulta lainattiin Chelseasta.

– Totta puhuen siirtoikkunan alussa emme suunnitelleet hankkivamme Sterlingiä. Se johtui useista eri syistä. Sanomme kuitenkin kaikille, että olkaa valmiita jokaiseen mahdolliseen skenaarioon. Kun saimme tämän mahdollisuuden, katsoin joukkuettamme ja sitä, miten Sterling pelaa. Sitten tietenkin puhuin Mikel Artetalle. Puhuin varatoimitusjohtajallemme Tim Lewisille tsekatakseni, että kaikki oli tyytyväisiä ratkaisuumme.

– Tämä oli järkevä päätös, koska Sterlingin kaltainen pelaaja tuo paljon lisää joukkueellemme. Sterlingillä on kokemusta, hän tuntee Valioliigan paremmin kuin yksikään muu pelaaja tässä sarjassa ja lisäksi hän on pelannut paljon Mestarien liigassa. Sterling on myös voittanut muutaman kerran Valioliigan mestaruuden, joten mielestäni hän voi tuoda paljon joukkueelle ja olemme siten todella onnellisia nähdessämme hänet Arsenalissa.

LUE MYÖS