Ballon d’Or vuosimallia 2024 jaetaan lokakuun lopussa. Voittajaehdokkaat julkaistaan ensi viikolla.

Real Madridin Vinícius ja Manchester Cityn Rodri ovat lähtökohtaisesti suurimmat voittajasuosikit. Rodri juhli Manchester Cityn kanssa Valioliigan mestaruutta ja johdatti Espanjan Euroopan mestariksi. Vinícius sen sijaan voitti La Ligan ja Mestarien liigan.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola toivoo Rodrin voittavan Ballon d’Orin, mutta muistutti, ettei Rodri ole suinkaan ainoa loistavan kauden pelannut pelaaja.

– Olisin todella onnellinen, jos Rodri voittaisi sen, koska tuo palkinto merkitsee paljon pelaajille. Olen sanonut jo monesti aiemminkin, että Ballon d’Or merkitsee todella paljon niin yksilöllisesti kuin kollektiivisesti seuralle ja joukkueelle. Rodri pelasi loistavan kauden. Monet muutkin pelasivat hyvin, eikä tämä asia ole päätettävissäni.

– Mielestäni Rodri ansaitsee Ballon d’Orin, mutta ihmiset äänestävät. Rodri ansaitsee sen jo aiempienkin vuosien perusteella. Hän on pelannut loistavia kausia etenkin Valioliigassa, mutta nyt hän voitti EM-kisat. Toistan vielä, että monet muutkin pelaajat pelasivat nappikausia, Guardiola muistutti.

Ballon d’Oria ei ole aiemmin jaettu Manchester Cityn pelaajalle.

LUE MYÖS