Manchester Unitedin uusi seurajohto seisoo Erik ten Hagin takana. Sekä toimitusjohtaja Omar Berrada että urheilutoimenjohtaja Dan Ashworth uskovat hollantilaisen olevan oikea mies tuomaan menestystä seuralle.

Sunnuntain karun Liverpoolille kärsityn 0-3-kotitappion myötä Man United on kerännyt kauden ensimmäiseen kolmeen valioliigaotteluunsa vain kolme pistettä. Jos United häviäisi maajoukkuetauon jälkeen vieraissa Southamptonille, kauden aloitus olisi seuran historian huonoin syksyn 1986 jälkeen.

United keräsi kauden 1986-87 neljästä ensimmäisestä ottelusta vain yhden pisteen. Kaksi kuukautta myöhemmin tuleva legenda Sir Alex Ferguson korvasi Ron Atkinsonin päävalmentajan paikalla.

Tänä kesänä Unitediin rekrytoidut Berrada ja Ashworth luottavat toistaiseksi ten Hagin kykyihin.

– Se päätös tehtiin ennen meidän molempien saapumistamme, mutta me olemme tyytyväisiä siihen. Erikillä on meidän täysi tuki. Hän on oikea valmentaja meille, Berrada kommentoi ennen Liverpool-ottelua BBC:lle.

– Olemme tehneet tässä siirtoikkunassa tiiviisti yhdessä töitä ja jatkamme hänen kanssa läheisestä työskentelyä saadaksemme parhaat tulokset irti joukkueesta.

Manchester Unitedin urheilutoimenjohtajaksi saapuneesta Ashworthista ei tuntunut oudolta lyöttäytyä yhteen seurassa istuvan päävalmentajan kanssa. Myös edellisessä työpaikassaan Newcastlen leivissä Eddie Howe pysyi koko 19 kuukauden ajan seuran peräsimessä.

– Aloitat urheilujohtajana hyvin harvoin työn seurassa, jossa ei ole lainkaan päävalmentajaa. Voin vain sanoa, että olen nauttinut työskentelystä Erikin kanssa viimeisen kahdeksan viikon aikana, Ashworth sanoi.

– Minun työni on tukea häntä kaikin mahdollisisin tavoin. Oli se sitten operaatioita, rekrytointia tai psykologista apua. Näin hän pystyy keskittymään täysin harjoituskentän asioihin ja ottelusuunnitelmaan tuodakseen menestystä Manchester Unitedille.

Ten Hagilla on käynnissä kolmas kausi Manchester Unitedin päävalmentajana. Hollantilainen johdatti seuran viime keväänä FA Cupin voittoon, mutta Valioliigan sarjataulukon kahdeksas sija oli seuran historian huonoin vuoden 1990 jälkeen.

LUE MYÖS!