Chelsean ja Manchester Unitedin entinen keskikenttäpelaaja Juan Mata on tehnyt vuoden sopimuksen Western Sydney Wanderersin kanssa.

Espanjan entinen maajoukkuepelaaja aloitti ammattilaisuransa kotimaassaan ja siirtyi vuonna 2011 Chelseaan, jossa hän voitti kertaalleen FA Cupin, Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan.

Tammikuussa 2014 vuorossa oli siirto Unitediin, jossa hän voitti FA Cupin ja Eurooppa-liigan lisäksi liigacupin. Kaikkiaan Mata, 36, on pelannut Valioliigassa 278 ottelua tehden niissä 52 maalia ja syöttäen 55.

Old Traffordilta lähdettyään espanjalaistaituri on kiertänyt eri maailmankolkkia pätkäpesteillä. Kauden 2022-23 hän vietti Galatasarayssa, jossa irtosi Turkin Superliigan mestaruus. Viimeksi Mata edusti Vissel Kobea, mutta pelasi japanilaisseurassa vain yhdessä ottelussa.

Edelliset yhdeksän kuukautta Mata on ollut vailla seuraa, mutta nyt edessä on taas muutto uuteen maanosaan ja uuteen seuraan. Western Sydney Wanderers tuli viime kaudella Australian pääsarjassa seitsemänneksi.

– Olen todella innoissani liittyessäni Western Sydney Wanderersiin, Australian ainoaan joukkueeseen, joka on koskaan voittanut Aasian Mestarien liigan, enkä malta odottaa, että pääsen perille ja harjoittelemaan joukkueen kanssa valmistautuakseni tulevaan kauteen, kommentoi Mata.

– Olen kiitollinen ja innostunut tästä uudesta seikkailusta ja odotan innolla, että saan yrittää voittaa mestaruuden eri liigassa.

Juan Mata García

@juanmata8
I’m feeling, again, very thankful to football for the many experiences and joy that keeps bringing to my life… Today, a new adventure is starting, and I’m super excited about it! I will keep enjoying this amazing sport by playing not only in a different country… but in a…

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS