Newcastlen urheilutoimenjohtaja Paul Mitchell sanoo, että seuran oli luovuttava Crystal Palacen Marc Guéhin tavoittelusta osoittaakseen, että sitä ei käytetä hyväksi siirtomarkkinoilla.

Englannin maajoukkuetoppari oli koko kesän Newcastlen kiikarissa. Lehtitietojen mukaan Harakat teki 24-vuotiaasta Guéhista peräti neljä tarjousta, joista viimeisin oli bonuksineen lähes 80 miljoonaa euroa.

Palace ei kuitenkaan taipunut, eikä Newcastle halunnut venyttää lompakkoaan loputtomiin.

Newcastlen seurajohto on valittanut, että seuralta on vaadittu siirtomarkkinoilla ”Newcastle-veroa” sen jälkeen, kun Saudi-Arabian julkinen investointirahasto (PIF) osti Newcastlen vajaat kolme vuotta sitten.

Mitchell myönsi Telegraphin haastattelussa, että Newcastle ei saanut kesän siirtoikkunassa kaikkea haluamaansa. Hänestä on kuitenkin tärkeää, ettei Newcastle suostu rikkaiden omistajiensa takia kaikkeen, mitä muut seurat pyytävät.

– Kun tarkastellaan pelaajia, jotka olemme hankkineet – ja olemme hankkineet joitakin todella hyviä pelaajia – voisimmeko sanoa, että jotkut näistä pelaajista maksoivat mahdollisesti enemmän kuin heidän olisi pitänyt maksaa markkinoilla nykyisessä tilanteessa? Siitä voisi varmaan väitellä ja keskustella.

– Seuran on sanottava, että pidimme todella tästä pelaajasta ja ajattelimme, että hänestä olisi ollut hyötyä joukkueellemme, mutta voiko se tapahtua hinnalla millä hyvänsä? Onko se taloudellinen riski organisaatiolle, kasvulle ja suunnitelmillemme?

– Minusta meidän ei pitäisi tehdä niin. Se on henkilökohtainen valinta. Toisilla voi olla eri mielipide, mutta minä suhtaudun tähän osaan työtäni vakavasti.

Mitchellin mukaan olisi vahingollista tulevaisuuden kannalta, jos Newcastle maksaisi aina kaiken, mitä pyydetään – niin houkuttelevaa kuin se olisikin.

– Se (Newcastle-vero) on ihan oikea juttu. Kyse on ennakkotapausten luomisesta markkinoille, että maksamme varmasti käyvän hinnan oikeanlaisesta pelaajasta.

– Sitä ei pidä käsittää väärin kunnianhimon puutteeksi. Mielestäni se on vain se malli, jolla nykyaikaisessa pelissä on toimittava. On paljon yhteisiä tekijöitä, joita meidän on mukautettava, jotta voimme varmistaa, että menestymme kestävästi.

Telegraph Football

@TeleFootball
Newcastle backed away from £70m Marc Guehi deal to end ‘Saudi tax’ on transfers

✍️ @LukeEdwardsTele

#TelegraphFootball

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS