Manchester City joutuu lokakuussa oikeuteen joukkueen ex-puolustajan Benjamin Mendyn tehtyä valituksen maksamattomista palkoista, kertoo Sky Sports.

Mendy, 30, aloitti viime vuonna oikeustoimet entistä työnantajaansa vastaan väittäen, että hänen palkastaan leikattiin luvattomasti sen jälkeen, kun häntä syytettiin raiskauksesta ja seksuaalisesta väkivallasta vuonna 2021.

Heinäkuussa 2023 valamiehistö totesi Mendyn syyttömäksi uusintakäsittelyssä raiskauksesta ja raiskauksen yrityksestä. Hänet oli aiemmin todettu syyttömäksi useiden naisten raiskauksesta ja seksuaalisesta pahoinpitelystä, mutta valamiehistö ei päässyt tuomioon näistä kahdesta syytteestä, mikä johti uusintakäsittelyyn.

Mendy on vaatinut takaisin palkkaa, johon hän uskoo olleensa oikeutettu kesäkuussa 2023 päättyneen sopimuksensa mukaisesti.

BBC uutisoi viime vuonna, että Cityn väitetään lopettaneen Mendyn palkan maksamisen syyskuussa 2021, kun häntä alun perin syytettiin ja pidettiin vangittuna. Ranskalaispuolustajan asianajaja on vahvistanut, että hänen asiakkaansa vaatii Cityltä ”miljoonia puntia”.

Mendy siirtyi Manchester Cityyn kesällä 2017 AS Monacosta lähes 60 miljoonalla eurolla ja voitti seurassa kolme Valioliigan mestaruutta. Hän ei pelannut Cityssä enää kertaakaan syytösten tultua julki.

Tätä nykyä Mendy edustaa Lorientia kotimaansa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Sky Sports News

@SkySportsNews
BREAKING: Manchester City will be in court in October, after former player Benjamin Mendy sued the club in the employment tribunal, Sky Sports News understands.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS